A vegetáriánus étrend előnyei

A betegek könnyen térnek át a szokásos mindenevő étrendről a zsírszegény vegetáriánus étrendre, aminek eredményeként fogynak, csökken a vérnyomásuk, és más előnyökkel is jár.

vegetáriánus, vegan, étrend, vegan étrend | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.

Az orvosok általában azt hiszik, hogy a betegek nem képesek átállni a vegetáriánus étrendre. Tudományos folyóiratokban legalább négy olyan tanulmányt közöltek, mely bizonyitja, hogy a betegek át tudnak térni egy „szigorú” diétára, mely látványos egészségbeli előnyökkel jár.

A túlsúlyos és szívbetegséggel küszködő emberek számára a vegetáriánus étrend életmentő lehet. Egy új tanulmányból kiderül, hogy a betegek igen könnyen áttérnek a növényi alapú étrendre, amely lehetővé teszi, hogy jóllakjanak, és mégis fogyjanak. A betegek hajlandók étkezési szokásaikon gyökeresen változtatni, mert olyan eredményeket tapasztalnak, mint a koleszterin szintjük vagy magas vérnyomásuk csökkenése.

A tanulmány résztvevői művelt, a postmenopausa korában levő, túlsúlyos nők voltak. Két csoportra osztották őket, az egyiknek zsírszegény vegetáriánus étrendet írtak elő, a másik csoport szolgált kontrollként. Azon túl, hogy jelentősen többet fogytak, a vegetáriánus étrendet követő nők 89 százaléka arról számolt be, hogy 14 hét elteltével meglehetősen vagy teljesen hozzászokott a vegetáriánus étrendhez, és 86 százalékuk mondta, hogy a jövőben is folytatni fogja a vegetáriánus étkezést.

Egy az amerikai orvosszövetség folyóiratában, a JAMA-ban megjelent tanulmány szerint a mandulán, szóján és más egészséges ételeken alapuló vegetáriánus étrend gyakorlatilag éppen olyan hatékonyan csökkentette a koleszterin szintet, mint a sztatin gyógyszerek.

Medical News Today
| vegetariánus, vegan étrend
2019-11-28 18:00:21
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop