Diéta

A vegetáriánus és vegán étrendről

A vegetáriánus étrend egyszerűen azt jelenti, hogy valaki nem fogyaszt húst, halat sem szárnyast, az étkezési szokások azonban nagyon eltérők.


Az alacsony hústartalmú étrend csökkenti a rák kockázatát

A vegetáriánusok és a pesco vegetáriánusok ritkábban kapnak rákot. Ez derült ki a BMC Medicine brit biobank tanulmányának elemzésébő. A Frontiers in Nutrition egy másik elemzése szerint a szív- és érrendszeri betegségek kockázata csak akkor csökken, ha a zöldségeket nyersen fogyasztják.


Vegetariánus ínyencségek

Szervezetünk önmagát folyamatosan karbantartó, gyógyítani és megújítani képes organizmus. (Feltéve, persze, ha megkapja szükséges „üzemanyagot”: ugyanis, amíg egyes ételek táplálják, és energiával töltik fel, addig mások vegyi anyagokkal és élettelen hulladékkal mérgezik…


A vegetáriánus étrend előnyei

A betegek könnyen térnek át a szokásos mindenevő étrendről a zsírszegény vegetáriánus étrendre, aminek eredményeként fogynak, csökken a vérnyomásuk, és más előnyökkel is jár.


A vegetarianizmusról

Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. Az Európai Táplálékinformációs Tanács folyóirata, a Food Today áttekinti a kérdés táplálkozástudományi szempontjait.


1 | |

Web Design & Development Prowebshop