Táplálkozástudomány: vitaminforrások

K: Mi a jobb, ha vitaminokkal kezelt italokból, vagy ha tablettákból szerezzük be a napi vitaminszükségletünket?

tabletta, vitamin, táplákozás, étrend, Táplálkozástudomány | The New York Times Health News Service   Medincorp | Collins, K.

V: A legjobb vitaminforrás a mindennapi étrend. A jól összeállított diéta tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványokat csakúgy, mint a kellő mennyiségű proteint, szénhidrátot, zsírt, rostot és a számos fitokemikáliát, amelyekkel a rák és sok más betegség megelőzhető. A világ számos tájáról származó kutatások azt mutatják, hogy azok körében alacsony a rák előfordulása, akiknek evési szokásaik lényegében megegyeznek az American Institute for Cancer Research ajánlásaival. Ezek ajánlások alacsony zsírtartalmú, jórészt növényi alapú étrendet javasolnak, sok zöldséggel, gyümölccsel és teljes gabonafélével.

Ha az étrendből nem kapjuk meg a kellő kalóriát, vagy ha 50 év felettiek vagyunk és B12-vitaminra van szükségünk, a kezelt italok vagy a tabletta segíthet, a körülményektől függően. Ha plusz kalóriákra vagy proteinre van szükségünk, az italok a legjobbak. Ha viszont kalóriára nincs szükségünk, a tiszta tabletta a legjobb megoldás. Ettől függetlenül ne feledjük, hogy ezek "kiegészítők", vagyis nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott, egészséges étrendből származó tápanyagokat.

Megjelent: Medical PressCorps News Service

| tabletta, vitamin, táplákozás, étrend, Táplálkozástudomány
2002-07-31 17:09:50
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop