Diéta

Kalciumforrások, ha valaki nem fogyaszthat tejterméket

A kalcium fontos eleme az egészséges táplálkozásnak, egy felnőttnek naponta legalább 1000 mg-ra van szüksége belőle. Egyesek azonban nem fogyaszthatnak, vagy valamilyen megfontolásból nem fogyasztanak tejtermékeket, de szerencsére nem csak ezek tartalmaznak kalciumot.


Milyen vitaminra van szükségünk?

A vitaminok és az ásványi anyagok étrendünk lényeges elemei, sokan mindenféle betegségmegelőző tulajdonsággal is felruházzák őket. A vitaminokat tartalmazó ételekről viszonylag többet hallani, most a táplálék-kiegészítőket is szemügyre vesszük.


A gyógyulási esély összefügg a D-vitamin szinttel

A súlyos D-vitamin hiány a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója.


Oxidatív stressz és a betegségek

A szabad gyökök és antioxidánsok egyensúlya meghatározó a normális szöveti működés szempontjából. A felismerés alapvetően megváltoztatta a szabad gyökök toxicitásával kapcsolatos korábbi elképzeléseket. Bizonyítást nyert, hogy a sejtciklus szabályozása függ a sejten belüli oxidációs és redukciós állapottól.


Kalciumdús, nem tejes ételek

A kalcium elsősorban a csontok, fogak, izmok, és az idegrendszer egészségéhez elengedhetetlen, felnőttek napi szükséglete 1000 mg. Ehhez a mennyiséghez három pohár tejből hozzá lehet jutni, ám mi van akkor, ha valaki laktózérzékeny vagy egyszerűen csak nem kedveli a tejet, a tejtermékeket?


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop