Főoldal/ Diéta/

Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 41 cikkekben szerepel:

1. Diéta diverticulosis esetén
(2019-01-21)
A növényi rost fogyasztásnak fontos szerepe van az egészséges táplálkozásban, az egészség megőrzésében. A rosthiányos táplál...

2. Vitaminok és sport
(2017-03-29)
A táplálkozás nélkülözhetetlen elemei a vitaminok. Ezek olyan szerves vegyületek, melyeket a szervezet nem képes szükségletének m...

3. A csecsemőkori táplálás egy életre szól
(2015-04-07)
A Magyarországon először megrendezett NNI (Nestlé Nutrition Institute) táplálkozástudományi konferencián elhangzott előadások arr...

4. Mit eszünk 2035-ben?
(2013-03-04)
Az alábbiakban a 21. század néhány meglepő ételféleségét mutatjuk be, vajon melyik kerül a tányérunkra 2035-ben?

5. Halálos csók – A rákfélére kialakult súlyos allergiás reakciót az esti csók váltotta ki (esetismertetés)
(2003-04-30)
A fiatal nőn azonnali anaphylaxiás sokk alakult ki, miután megcsókolta kedvesét, aki előtte garnélát fogyasztott.

6. Fülöncsípett ételfertőzés
(2002-04-18)
Ételek ínycsiklandozó illata terjeng a konyha levegőjében. A szakácsok sürgölődnek, a pincérek megterítik az asztalt. Eközben...

7. Az élelmiszerekben találhatók a jövő orvosságai?
(2000-10-06)
A ma génmanipulált élelmiszereit a kártevőkkel szembeni ellenállóságért kezelik, de lehet, hogy holnap a betegségek megelőzés...

8. Egy csipet vegyület
(2000-10-06)
Magyarország az élelmiszeradalékokat viszonylag kismértékben felhasználó országok közé tartozik ­ mondta el Sohár Pálné...

9. Védőoltás ­ anyatejjel
(2000-10-06)
A természet jól kitalálta: az anyatej higiénikus, tiszta, megfelelő hőmérsékletű, mindig rendelkezésre áll és ingyenes. En...

10. Étkezési javaslatok a forró napokra
(1999-08-02)
Nyáron mindenki igyekszik a szabadba, friss levegőre vágyik. Számunkra ez örömteli és várva várt esemény. A nyári örömök: a...

11. Gombaételek
(1999-06-28)
Hozzávalók: 1 kilogramm burgonya, 100 gramm zsír, 50 gramm vaj, 100 gramm sima liszt, 3 tojássárgája, só. A bundázáshoz tojás ...

12. Az egészséges táplálkozás és a magyaros vendéglátás
(1999-06-14)
A magyar lakosság étkezési gyakorlatában az otthoni táplálkozás van első helyen, vendéglőbe, étterembe vagy csak ünnepi alkal...

13. A méz szerepe táplálkozásunkban
(1999-06-14)
A méz emberemlékezet óta nagyrabecsült élelem volt. A neolitkorban élő emberek barlangrajzain is fellelhető a méz begyűjtésér...

14. ételreceptek
(1999-06-04)
Szeretném megkérdezni, hogy hol találok szénhidrát-mentes ételrecepteket, illetve mely élelmiszerek tartalmaznak vagy sem szénhidrátokat?Válaszukat előre is köszönömRe...

15. Praktikus diétás tanácsok nagyszülőknek
(1999-05-10)
A következő tanács így hangzik: rendszeresen fogyasszunk állati és növényi eredetű fehérjéket, hetente pedig többször is te...

16. Hogyan táplálkozzanak a sztomaviselők?
(1999-03-08)
Műtét után hat hónappal általában újra beáll a régi emésztési rend. Legtöbben ugyanazokat az ételeket ehetik és ihatják, mely...

17. Dializált beteg étrendje
(1999-01-25)
A krónikus veseelégtelenség következtében a vesefunkciók olyan mértékben rosszabbodhatnak, hogy az életet veszélyeztető mérgez...

18. Szívbarát ételek (3.)
(1999-01-18)
A szénhidrátok, a vízben jól oldódó, kis molekulatömegű, édes ízű cukrok és a vízben nehezebben, vagy alig oldódó komplex sz...

19. Amit jó tudni az élelmiszerekről
(1999-01-04)
A Nemzeti Környezetegészségügyi Akcióprogram "TÉT" Megyei Környezet-egészségnevelési Mintaprogram keretében, lakóhelyi körny...

20. Szívbarát ételek
(1999-01-04)
A táplálkozástudomány ajánlásokat tesz közzé arról, hogy az egyes táplálékokból mennyit és milyen arányban fogyasszunk. A kü...

21. A vitaminok és a bőrünk (II.)
(1998-12-14)
A vízben oldódó vitaminok első nagy csoportját az E-vitamin komplex tagjai alkotják. Együtt emlegetik őket, mert általában erő...

22. A vitaminok és a bőrünk
(1998-11-30)
Bevezetésül néhány szót a vitaminokról. Ezek az anyagok nem tápanyagok, nem a tápértékük, energiát adó, testfelépítő volt...

23. Ásványi anyagok, nyomelemek
(1998-11-30)
A fáradékonyság oka a vitaminhiány mellett a különböző ásványi anyagok, nyomelemek hiánya is lehet. Közismertebb ezek közül...

24. Táplálkozás és verseny
(1998-10-19)
A verseny előtti napon többet ehetünk, de a verseny napján rendszerint kevesebb a táplálékfelvétel. A teli has kellemetlen hat...

25. Táplálkozás magas koleszterinszint esetén
(1998-10-12)
A magas koleszterinszint kockázati tényező az idő előtti érelmeszesedés, az atherosclerosis kialakulásában. Az artériák belső...

26. Táplálkozás és a teljesítőképesség fokozása
(1998-09-28)
Az elmúlt időszakban megtárgyaltuk az energiát szolgáltató (szénhidrátok, zsírok, fehérjék), valamint az energiát ugyan nem a...

27. A vitaminszükségletről
(1998-09-21)
Táblázatban foglaljuk össze a tudnivalókat

28. A nélkülözhetetlen nyomelemek
(1998-08-10)
A teljesség kedvéért megmondjuk, hogy itt csak a nélkülözhetetlen nyomelemeket ismertetjük.

29. A zsírok szerepe
(1998-07-20)
A zsírok szerepe a táplálkozásban a legvitatottabb. Az életkörülmények javulásával a zsírfogyasztás az azelőtti 20-30 száza...

30. A fehérjékről
(1998-07-06)
Energiatartalmú tápanyagaink a fehérjék, zsírok és a szénhidrátok. A fehérjék főszerepe az, hogy a szervezetben a sejtek és stru...

31. Különböző élelmiszerek kalciumtartalma
(1998-06-22)
Napi kalciumszükséglet:

32. Táplálkozás - Alapanyagcsere
(1998-06-08)
A táplálkozással szervezetünk energiaforgalmának egyensúlyát biztosítjuk. A táplálkozás során felvett tápanyagok részint en...

33. Vitaminok és tavaszi fáradtság
(1998-05-18)
Biztosan mindenki látott már az iskolában, óvodában foglalkozás közben padra boruló, esetleg mély álomba zuhanó gyermeket. Biz...

34. Zsírok a konyhában
(1998-04-24)
A táplálkozással állati és növényi eredetű zsírokat és olajokat fogyasztunk. Az állati zsírok közül hazánkban a sertészs...

35. Mit tanácsol a dietetikus a hosszú téli napokra?
(1998-01-26)
Most, hogy túljutottunk már az ünnepek gyomrot próbára tevő napjain, igyekezzünk a továbbiakban étrendünket tudatosan megtervez...

36. A táplálkozás és a magas vérnyomás
(1997-12-29)
A magas vérnyomás egyes családokban halmozottan jelentkezik, ami genetikai tényezők szerepére utal.

37. Az egészséges száj - útban 2000 felé
(1997-12-01)
A fenti címmel rendezett konferenciát a megelőzés témájában a Magyar Fogorvosok Egyesülete és a Fővárosi Gyermekfogászati Pre...

38. Az étel- és gombamérgezésekről
(1997-08-11)
A nyári hetekben egyre többet hallunk, olvasunk az étel- és gombamérgezésekről. Szerencsére gyakoribbak az enyhe kimenetelű, ese...

39. Gyógymorzsák
(1997-07-07)
A zsiradékok oxidáció okozta lebomlása, hivatalos elnevezéssel preoxidáció, egy olyan biokémiai folyamat szervezetünkben, mel...

40. Együnk több rostot!
(1997-06-02)
A táplálkozástudományi kutatások eredményei bebizonyították, hogy a növényirost-fogyasztásnak fontos szerepe van az egészsé...

41. Az emésztőszervi rákos betegségek megelőzése
(1997-05-05)
Az összes daganatok mintegy 35%-ának kialakulásában feltételezhető a táplálkozás szerepe. Egyes szakmai állítások szerint a ...

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop