Bűnös-e a koleszterin? - Hitek és tévhitek…
Tojás, vaj és disznókaraj tilos! Csak a koleszterinszegény táplálék tartja fitten a szívet - gondolják legtöbben, hiszen attól tartanak, hogy koleszterinszintjük emelkedésének betegség lesz a vége…
Tojás, vaj és disznókaraj tilos! Csak a koleszterinszegény táplálék tartja fitten a szívet - gondolják legtöbben, hiszen attól tartanak, hogy koleszterinszintjük emelkedésének betegség lesz a vége…
A cukor manapság gyakran akkor is felbukkan, ha a fogyasztó egyáltalán nem számít rá és ízlelőbimbói sem érzékelik igazán. A vitaminrabló cukorról ma már mindenütt hallani. De valójában mi is az igazság? És mit tehetünk annak érdekében, hogy az édességek árjában ne süllyedjünk el szép csendesen?
Ismerjük, becsüljük-e eléggé ezt a folyékony aranyhoz hasonlatos, édes és finom táplálékot, melyet a régi görögök az istenek eledelének tartottak? Vajon mi az oka, hogy nálunk nem népszerű? Talán a hiányzó ismeretek? A méhészek mögött nem áll nagy tőke, a mézet nem reklámozza senki, nem úgy, mint a csokoládét, cukorkát.
A máj központi szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének fenntartásában. Cikkünkben a máj szerepéről és a májbeteg diéta alapjairól olvashat.
Kutatók között széles körben elterjedt nézet, hogy a fokhagyma ízét és illatát adó szerves összetevője, az allicin a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa.
Az InforMed által nyújtott információ célja, hogy segítse a látogatók és orvosuk közötti kapcsolatot, nem pedig, hogy pótolja!