Diéta

Miért "gyógyítjuk" levessel a betegeket?

Hiába a gyógyászati újdonságok, az újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során: az egyik kedvelt "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott: azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti népszerűségét.


A mediterrán diéta meghosszabbítja az életet

Újabb tanulmány a mediterrán diéta előnyeiről, most olasz kutatóktól. Sohasem késő áttérni a mediterrán étrendre – írják az olasz Neuromed Intézet kutatói a British Journal of Nutrition című folyóiratban publikált tanulmányukban.


Salátareceptek kánikulában

Friss, könnyű, vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag, kalóriában szegény saláták. A fantáziának nincsenek korlátai. Az otthoni kipróbálásoknál mindenki bátran rögtönözzön pillanatnyi ötlete és a kéznél lévő nyersanyagok szerint!


Paradicsom a kánikulában

Kevés olyan konyhanövényt ismerünk, amelyet olyan sokoldalúan lehet felhasználni és annyi vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, mint a paradicsom. Az alábbiakban néhány ötlet a paradicsom felhasználásához.


Hűsítő italok

A nagy hőségben ajánlatos sok folyadékot inni, sokszor mást sem igen kívánunk, mint egy pohár jól behűtött üdítőt. A készen kapható termékek nem olcsók, és sokszor azt sem tudjuk, pontosan mit is tartalmaznak. Az alábbiakban közreadunk néhány hűsítőt, a változatos receptek összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne csak finomak legyenek, de ne tartalmazzanak sok kalóriát sem.


| | | | | | | | 9 | |
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop