Minőségi ellátás a Heim Pálban

kórház, Heim Pál, környezetvédelmi tanúsítvány, gyermek | Népszabadság   Népszabadság
A magyarországi kórházak közül elsőként a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház kapott együttes minőségügyi és környezetvédelmi tanúsítványt arról, hogy az intézmény minőségi munkát végez, az egészségre károsító anyagokat szakszerűen kezeli és semmisíti meg.

A kórház főigazgatója, Smrcz Ervin elmondta: jelentős különbség van egy tanúsítvánnyal rendelkező, illetve a nemzetközi szabványoknak meg nem felelő kórház munkája között. Kétéves felkészülés után a Heim Pálban már dokumentálni kell minden esetet. Rendszerezettebbé vált a betegellátás és az adminisztráció. Nemcsak azt írták le, miként kell egy-egy betegséget orvosolni, szigorú szabályok szerint történik a betegfelvétel, a jelentkezők vizsgálata, egységes szempontjai vannak az ágyazásnak, a takarításnak, a gazdasági munkának.

A környezetvédelmi tevékenység tanúsítása azt jelenti, hogy a kórház akár többmilliós bírság kifizetését is elkerülheti. Korábban előfordult, hogy a csatornázási művek - amely méri a kórházból kimenő szennyvíz töménységét - megbüntette az intézményt. A minőségi munka kizárja azonban, hogy veszélyes hulladék kerüljön a lakossági szemét közé. (Mint Smrcz Ervin mondta, ezzel a váddal ugyan korábban feljelentették a kórházat, a helyszínen készült felvételek azonban azt bizonyították, hogy a szemétbe került szerelékek nem tőlük származtak.)

A tanúsító okirattal egy időben a kórház hatodik emeletén átadták az új irodai szárnyat is: mindez újabb lépés annak érdekében, hogy a Heim Pálban olyan osztályt alakítsanak ki, ahol a szülő a kezelés ideje alatt együtt lehet gyerekével.

| kórház, Heim Pál, környezetvédelmi tanúsítvány, gyermek
2002-07-10 16:21:27
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop