Kényszerszünet járvány miatt

járvány, influenza | Népszabadság   Népszabadság
Vírusos megbetegedések miatt fél tucat iskolában rendeltek el kényszerszünetet Somogy megyében. Dr. Szőllősy József, az ÁNTSZ megyei járványügyi főorvosa tudósítónknak elmondta: a hét végén megnégyszereződött a betegek száma, járásonként átlagosan kétezer esetet regisztráltak.

- A járvány magas lázzal és felső légúti huruttal jár, de nem influenza - mondta a főorvos. A főleg 14 év alatti betegek ugyanis nem panaszkodnak az influenza jellemző tünetére, az izomfájdalomra. Szövődményről eddig nincs hír, a gyerekek többsége három nap alatt magától meggyógyul. Dr. Szőllősy József tudomása szerint a járvány miatt eddig senki nem szorult kórházi ellátásra. Ma délre várják az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatását arról, hogy milyen vírus támad Somogyban.

Tegnap Nemesdéden a gyerekek 84 százaléka hiányzott az iskolából. A tanulók több mint felének megbetegedése miatt ideiglenesen bezárták a somogyvári, a somogysárdi, a berzencei, a karádi, a balatonföldvári és balatonboglári általános iskolát.

| járvány, influenza
2002-07-10 16:32:01

Web Design & Development Prowebshop