Egy kórház, két főigazgató

főigazgató, bíróság, Vác | Népszabadság   Népszabadság
Jogerős döntéssel visszahelyezte dr. Tóth Jánost a váci kórház élére a másodfokú bíróság. A főigazgatót, mint már ismert, tavaly június végén - a város konzervatív képviselői által kezdeményezett rendkívüli testületi ülésen - mentették fel beosztása alól. Az elsőfokú munkaügyi bíróság január elején meghozott ítéletével visszahelyezte főigazgatói állásába dr. Tóth Jánost, ám a végzést megfellebbezte a kórház.

A februári rendkívüli ülésen - huszonnégy képviselőből tizennégy szavazatával - a képviselő-testület a Jávorszky Ödön Kórház nemrég kinevezett új főigazgatóját kötelezte arra, hogy nyújtson be fellebbezést a Pest Megyei Munkaügyi Bíróság ítéletével szemben. A képviselő-testület határozata szerint a jelenlegi főigazgatónak - dr. Tóth munkáltatójának - fellebbezésében ki kellett térnie arra, hogy az önkormányzat nem kíván együtt dolgozni a volt vezetővel, ezért kérnie kellett, hogy a másodfokú bíróság ne helyezze vissza beosztásába a főorvost.

A bíróság azonban másképpen döntött, dr. Tóth János ismét főigazgató. Az önkormányzatnak most valószínűleg egyezkednie kell a volt és visszahelyezett főigazgatóval, hiszen két vezető nem irányíthat egy kórházat.

| főigazgató, bíróság, Vác
2002-07-10 16:51:04
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop