Végéhez közeledik a Mentőkórház költöztetése

Traumatológia, kórház, mentő, mentÅ‘ | Népszabadság   Népszabadság
Tegnap reggel állománygyűlést tartottak a Mentőkórház dolgozói. Mint beszámoltunk róla, a múlt hét közepén megkezdődött a Mentőkórház átköltöztetése a traumatológiai intézetbe. A Szobi utcai - valaha török nagykövetségként funkcionáló épületet - eladják, az Egészségügyi Minisztérium illetékeseinek ígérete szerint a bevétel felét az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kapja majd. A megszüntetett Mentőkórház dolgozói káosznak, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) vezetői pusztán a költözéssel járó felfordulásnak minősítették a kialakult helyzetet. A megállapodás értelmében a traumatológiai intézetnek kell biztosítania a kiürített és átalakított helyiségeket, míg az OMSZ a költözésért - felszerelésért, eszközökért - felel. Az átkerült munkatársak két részleget - a huszonnégy órás felvételes baleseti sebészetet és a belgyógyászati intenzív osztályt - működtetnek majd. Az OBSI főigazgatója, Kázmér Tibor úgy vélekedett, az intézet munkatársai készen állnak, augusztus elsején tehát minden további nélkül beindulhat az éjjel-nappal felvételes baleseti sebészet munkája.

Lapunk úgy értesült: többen úgy vélik, rosszabb körülmények között fognak dolgozni, nem beszélve arról, hogy jó néhány helyiség még mindig inkább raktárra, mintsem gyógyításra szolgáló kórházi osztályra hasonlít.

A mozgásszervi osztály, egyben az OMSZ dolgozóinak vezetője, Szokoli Miklós megerősítette, valóban sok dolgozó távozott, részben közös megegyezéssel - és jutalommal -, részben végkielégítéssel. Hiány van műtősnőkből és röntgenesekből, utóbbiak szinte egy emberként álltak fel. Helyükre a traumatológiai intézet biztosít munkatársakat.

| traumatológia, kórház, mentő
2002-07-10 17:23:12
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop