Engedélyezték a karóra-alakú glukózmonitort

Nem kell sokat várniuk a diabéteszeseknek, hogy vércukrukat egy karórába épített készülékkel is mérni tudják. A Cygnus által kifejlesztett GlucoWatch azonban nem helyettesítheti az ujjból vett vérminták elemzését, mert néha hamis eredményeket ad.

diabétesz, glükóz, műszer, műszer | The New York Times Health News Service   Medincorp | Miller, A.

Az FDA által jóváhagyott készülék minden 20 percben gyenge kis áramütéseket vezet a bőrbe, így méri a cukorszintet. Bár csak a vérminták analízisének kiegészítésére engedélyezték, nagy előnye, hogy állandóan hordható és veszélyesen magas szintnél hangjelzést ad. A vényre kapható készülék csak felnőttek esetében használható. A cégnél még nem nyilatkoztak arról, hogy mikor és mennyiért lehet majd kapni a GlucoWatch-t.

Szintén fájdalommentes elemzési módszeren dolgozik a SpectRx és partnere, az Abbott Laboratories/MediSense. Ez eljárás alapja egy bőrre rögzített folyamatos glukózmonitor. A klinikai tesztelések még az idén megkezdődnek. A cégnél remélik, hogy termékük nem csak kiegészítőként kap engedélyt, de teljesen helyettesítheti a fájdalmas vérvételt.

Megjelent: Cox News Service

| diabétesz, glükóz, műszer
2002-07-31 18:04:46


data-full-width-responsive="true">