Nővérhiány várható az USA-ban

Néhány vezető nővérközvetítő szervezet a végzett nővérek várható hiányát jósolja az Egyesült Államokban. Az ok összetett, részben a mostani ötvenévesek hamar nyugdíjba vonulnak, de az egészségbiztosítás által behozott változtatások is elégedetlenséget váltanak ki.

nővérek, nővérközvetítő, nővérhiány, várható, egészségbiztosítás | The New York Times Health News Service   Medincorp | Ackermann, J.

Ennek ellensúlyozására a kórházak már belépéskor 5000 dollárig terjedő jutalmat fizetnek bizonyos speciális képzettségű nővéreknek és a segédnővérek is 10%-kal magasabb bért kapnak, mint tavaly. Ennek ellenére a kórházak nem jutnak elendő munkaerőhöz. Joseph A. Boshart, egy nővérképző vezetője úgy nyilatkozott, hogy kétszerannyi a munkahely, mint a jelentkező.

A Nursing Management című folyóirat főszerkesztője szerint a gyakorlott, speciális szaktudású nővérek csapatostól hagyják ott az egészségügyet a hosszú munkaidő, a csökkentett bérek és a komoly adminisztratív feladatok miatt. " Minél tapasztaltabb vagy, annál kevésbé van szükség rád.", mondta..

A gond leginkább Kaliforniában jelentkezik, ahol egyébként is relatíve kevesebb a nővér, mint az USA - beli átlag, valamint Floridában és más olyan területeken, ahol sok a nyugdíjas, akik miatt fokozott az igény kórházi kezelésre.

A Massachussets Hospital Association szerint a szervezet tagjainál nincs hiány nővérekben és azt állítják, hogy az egészségügy régóta ciklikusan viselkedik. Mindazonáltal számos elővárosi bostoni kórház ad aláíráskor 1500 dollár körüli bónuszt és valószínűleg nem ez a csúcs. A nővérközvetítő irodák nem tudják teljesíteni az igényeket. Az egyik cég vezetője szerint 3500 üres állás van, amelyet nem tudnak betölteni.

Megjelent: The Boston Globe

| nővérek, nővérközvetítő, nővérhiány, várható, egészségbiztosítás
2002-07-31 18:46:09
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop