Éhező gyermekek segítői

Az afrikai kontinens szerencsétlen lakóiról készült szomorú, megrázó felvételek oly távolinak tűnnek, hogy számunkra szinte már érzékelhetetlenek. Pedig éhezők Európában és Magyarországon is vannak. A Gyermekétkeztetési Alapítványt 1993-ban hozta létre dr. Fekete Eszter ügyvédnő. Az alapítvány céljairól Király Istvánt, a kuratórium elnökét kérdeztük.

-Miben tudja segíteni az alapítvány a rászorulókat?

-Az alapítvány az éhező gyermekek óvodai, illetve iskolai étkeztetéséhez járul hozzá. Az a több mint ötszáz cég, akik rendszeresen támogatják céljainkat sokszor nem csak anyagi, hanem konkrét élemiszersegélyt is nyújt. A beérkező felajánlásokat többnyire mi továbbítjuk a rászoruló intézménynek. Ezen kívül pénzadományokból is vásárolunk élelmiszert, - tavaly például kétmillió hatszázezer forintot használtunk fel ilyen módon. Ez az összeg egyébként a hozzánk eljuttatott egy százalékokból származott.

-Melyek az eddig elért fontosabb eredményeik?

-1993-ban százezer forint alaptőkével indultunk, mára már ez az összeg huszonhat millió forintra rúg. A pénzt különféle értékpapírokban tartjuk és ezek kamatait osztjuk szét. Tavaly negyven millió forint értékű pénz illetve élelmiszer adományt tudtunk a rászorulókhoz eljuttatni. 1997 végére már majd ötszáz gyermek számára tudtunk folyamatosan támogatást biztosítani. Mindent öszszefoglalva, 1993 óta majd kilencven millió forint értékben tudtunk segítséget nyújtani.

-Az emberek ezek szerint fogékonyak a problémára és szívesen adakoznak?

-A többség valóban jobban odafigyel erre a jelenségre, mint néhány évvel ezelőtt. Kezdetben a legnagyobb gondunk az volt, hogy az emberek nem hitték el, hogy Magyarországon is vannak olyan gyermekek, akik az éhség miatt kiszédülnek a padból. Ma már mind több ember tud e tragikus jelenség létezéséről, és talán ennek köszönhetően egyre kevesebben lesznek majd azok, akik segítségre szorulnak.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány számla száma:

10200830-32317484

| éhség, éhező, gyerek, gyermek, táplákozás, étrend, Táplálkozási zavarok, Táplálkozás zavar, Táplálkozási zavar
2002-08-02 16:22:55
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop