Tudomány és prevenció

Dr. Tompa Anna az V. Primer Prevenciós Fórum elnöke elmondta:

prevenció, megelőzés, Magyar Onkológusok Társasága, magyar, daganat, Neoplasma, tumor, Blastoma, rák | Pulzus 2000 ;   Más-Kép Kft. | Nagy, E.
Az 1993-ban megalakított Magyar Onkológusok Társaságán belül a Környezeti és Munkahelyi Rákmegelőző Szekció feladata a magyarországi helyzet javítása, az elsődleges prevenció metodikájának népszerűsítése és a társadalom szakmai és széles rétegeiben történő bemutatása. Idén szervezésükben zajlott az V. Primer Prevenciós Fórum, mely a "Tudomány és Prevenció" nevet kapta. Az egynapos konferencián részt vettek a hazai tudomány, oktatás, és a tudományszervezés legkiválóbbjai, akik az elsődleges megelőzést szolgáló kutatásaik és oktatási tevékenységük eredményeiről, illetve tudománypolitikai aktivitásukról tartottak tájékoztatót.

-A napjainkban végbemenő egészségügyi átszervezés és modellváltás modern orvosképzést követel! A jövőben nem elegendő a leendő orvosokat csak a gyógyítás alapelveire tanítani, hanem a környezet rohamos változása miatt új stratégiák kialakítására, valamint az egészség megőrzésének és a betegségek elkerülésének fontosságára is fel kell készíteni őket! A biológiai törvényszerűségek jobb megismerésével a természetes védekezés támogatására kell a jövő medicinális kutatásainak figyelmét irányítani!

| prevenció, megelőzés, Magyar Onkológusok Társasága, Magyar, Daganat, Neoplasma, Tumor, Blastoma, Rák
2002-08-02 16:23:36
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop