Saját bőrén tapasztalta ki a gyógyítás módszerét

gyógyítás, természetgyógyász | Népszabadság   Népszabadság
A természetgyógyászok nem csodalények, és nem is szabad hinni azoknak, akik teátrális dolgokat csinálnak, - állítja a biorezonancia egyik hazai alkalmazója, hozzátéve azonban, hogy minden módszer működhet, ha a gyógyító jól csinálja és pontosan tudja, kinél alkalmazhatja.

Érdekes filmet láthattak a váci tévénézők az egyik helyi stúdió jóvoltából, mégpedig a talán legkellemetlenebb bőrbetegség, a pikkelysömör gyógyításáról. A tudósításból kiderült, hogy a félelmetes pszoriázis tünetei megszüntethetők az úgynevezett biorezonancia-terápiával. Alkalmazója, Kecskeméti Lajos természetgyógyász már tárgyal arról, hogy Vácott megkezdhesse a kezeléseket.

Kecskeméti Lajos nem véletlenül választotta Vácot: itt élt, itt járt iskolába, érettségi bizonyítványát is itt szerezte. Aztán elvégezte a műszaki egyetemet, mérnök lett, majd vegyészként dolgozott. Most biorezonancia-terapeuta. Ahogy meséli, természetgyógyászattal kényszerűségből kezdett foglalkozni. Ugyanis pikkelysömöre gyógyíthatatlannak bizonyult, hiába utazott - családi segítséggel - vagy nyolcszor is Kanadába, ahol még kínai orvosok is foglalkoztak vele, nem tudtak segíteni rajta. Betegsége három évtizeden át befolyásolta emberi kapcsolatait is, meg sem nősült emiatt. Pontosabban, egészen addig, amíg állapotában változás nem állt be. Ma már egy hatéves kisfiú apja.

A sok sikertelen gyógyítási kísérlet után Kecskeméti Lajos elhatározta, hogy maga próbálkozik kilábalni betegségéből. Változtatott táplálkozási szokásain, mert rájött, hogy minden bőrbetegség mögött allergia van, ennekpedig a nem megfelelő táplálkozás az oka. Bőrbetegségét először energetizált krémmel próbálta kezelni, s ez vezette el az általa ma alkalmazott módszerhez, a biorezonanciához. Ez a terápia szerinte alkalmas arra, hogy kioltsa a táplálékkal magunkhoz vett bázisallergének hatását. Mint magyarázza, ezt úgy kell elképzelni, hogy minden szervünknek van egy frekvenciája, s a rezgések kórossá válása jelzi a közeledő betegséget. A gyógyításhoz használt biorezonanciális készülék a harmonikus rezgéseket felerősíti, a diszharmonikus, azaz patogén rezgéseket pedig kioltja. A kezelés addig ismétlődik, amíg a kóros jelek el nem tűnnek, ez pedig maga a gyógyulás. Kutatásai és elért eredményei alapján állítja, hogy a betegség fogalmát újra kell definiálni: a test elektromágneses terének zavara, a hibás rezgések megjelenése ugyanis minden más tünetet megelőz.

A tervek szerint Vácott - természetesen orvosok közreműködésével, akik a diagnózisokat állítanák fel - a továbbfejlesztett német és amerikai készülékek segítségével kezelnék az allergiás és az ezen alapuló légúti és bőrbetegségeket. De Kecskeméti Lajos, aki elmondhatja, hogy a saját bőrén tapasztalta módszerének hatását, most könyvet is ír. Ha úgy tetszik, saját üzletét rontja, mivel a betegségek megelőzésének módját szeretné propagálni. Véleménye szerint mindennek az alapja a táplálkozás, már csak azért is, mert az ember ezt tudja ellenőrzése alatt tartani, a külső körülményeket, hatásokat nem befolyásolhatja. A megfelelő étrend mellett a testmozgás és a pihenés az egészségmegőrzés kulcsa. Miután saját életét rendbe hozta, két dolgot tart fontosnak: tanulni és sportolni tudjon.

| gyógyítás, természetgyógyász
2002-07-10 13:29:00
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop