Eger: költözhet a gyermekosztály

Eger, kórház, gyermekosztály | Népszabadság   Népszabadság
Az Egri Markhot Ferenc Megyei Kórház gyermekosztálya hétfőn átköltözhet az épület új szárnyának harmadik emeletén átalakított kórtermekbe, ha a vízvezeték fertőtlenítése után az ÁNTSZ elfogadhatónak találja a vízmintát - hangzott el csütörtökön a kórház sajtótájékoztatóján. Az átköltözésre - amit Gógl Árpád egészségügyi miniszter javasolt az elmúltév végén a kórház vezetőségének - azért van szükség, mert azt vizsgálják, hogy a dolgozók körében miért fordult elő az átlagosnál gyakrabban daganatos megbetegedés.

A gyermekosztály áttelepítése 6,5 millió forintba kerül. A tulajdonos megyei önkormányzat az egészségügyi minisztertől kérte a váratlan kiadás fedezését, ám erre nem kapott konkrét ígéretet. - Ha az egészségügyi tárca nem vállalja a költségeket - mondta Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke -, úgy a tervek szerint a területfejlesztési tanács vis maior alapjából fedezik az átalakítás többletköltségeit.

Az Egészségügyi Tudományos Tanács három hét múlva foglal állást abban a kérdésben, hogy a gyermekosztály patakparti épülete, amelyet most kiürítenek, használható-e a továbbiakban betegek gyógyítására - tudtuk meg Ertsey Csaba kórházigazgató-főorvostól.

| Eger, kórház, gyermekosztály
2002-07-10 13:20:42
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop