Még tíz nap haladék a SOTE-n

SOTE, sztrájkbizottság, egyetem | Népszabadság   Népszabadság
A SOTE sztrájkbizottságának mai ülésén sem terjesztett elő új ajánlatot az intézmény vezetősége. A szakszervezet és a sztrájkbizottság újabb tíz nap türelmi időt adott, azt azonban kilátásba helyezték, hogy ha augusztus elejére sem kapnak elfogadható ajánlatot, sztrájkot hirdetnek.

Háry Miklós, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem főtitkára elmondta, hogy azért nem készítették el a béremelésre vonatkozó javaslatukat, mert mindeddig nem kapták meg a kincstári biztos és az érintett tárcák képviselői közötti tárgyalás jegyzőkönyvét. Annak alapján kidolgozhatták volna ugyanis az egyetem 6600 dolgozójának idei bérfejlesztését tartalmazó előterjesztést. A főtitkár úgy tudja, a jövő hét közepén ismerhetik meg a felügyeleti szervek megállapodását a SOTE béremelésével kapcsolatban.

"A sztrájkbizottság azért hosszabbította meg ismét a SOTE július 1-jei figyelmeztető sztrájkja után bejelentett kéthetes türelmi időt, mert ezzel is jelezzük, hogy valóban tárgyalásos alapon kívánunk megegyezni" - jelentette ki lapunknak Kóbor András, a bizottság helyettes vezetője. Ugyanakkor már kidolgozták akciótervüket a további érdekérvényesítő eszközök bevetéséről. Ha az újabb határidő letelte után sem kapnak érdemi ajánlatot, nincs más lehetőség, mint hogy követeléseiknek munkabeszüntetéssel szerezzenek érvényt - közölte Kóbor.

| SOTE, sztrájkbizottság, egyetem
2002-07-10 14:43:00

Web Design & Development Prowebshop