Miért halt meg a doktornő?

Kaposvár, orvos | Népszabadság   Népszabadság
Részben beismerte bűnösségét D. Gábor, akit azzal vádolnak, hogy március 24-én több lövéssel megölte a kaposvári kórház elmeosztályának ügyeletes orvosnőjét. D. Gábor tegnap azt állította a bíróság előtt: metafizikus úton tudja, hogy a doktornő még mindig él. Szakértők szerint a vádlott személyiségi és viselkedészavarokban, paranoiás tünetekben szenved, de büntethető.

Kaposváron, a Somogy Megyei Bíróságon tegnap volt az első tárgyalás dr. L. Mónika meggyilkolása ügyében. Mint arról lapunkban korábban hírt adtunk, az idén március 24-én éjfél után a kaposvári kórház udvarán több revolverlövéssel közvetlen közelről lelőtték a kórház elmeosztályának ügyeletes orvosát, a 35 éves dr. L. Mónikát. A rendőrség néhány percen belül elfogta a bűntény gyanúsítottját, a 23 éves kaposvári D. Gábort, az elmeosztály egyik korábbi betegét, aki másfél éve szerelmével üldözte a doktornőt. Dr. L. Mónika a tanúk szerint kezdettől fogva elutasította a fiatalember közeledését, s többször is főnökei és a rendőrség segítségét kérte D. Gábor zaklatásai ellen. A meggyilkolt orvosnő férje a tárgyaláson kijelentette: a hatóságok tehetetlennek bizonyultak a bűncselekmény bekövetkeztéig.

A tárgyaláson D. Gábor ártatlannak vallotta magát az emberölés bűntettében. Azt állította: metafizikus úton biztos tudomása van arról, hogy L. Mónika életben van. Ugyanakkor elismerte bűnösségét lőfegyverrel való visszaélés és jármű önkényes elvétele bűntettében. Elmondta: a lakásbérlőjétől lopott, nagy kaliberű pisztollyal többször rálőtt L. Mónikára, de a doktornő nem halhatott bele a lövésekbe, mert akkor már nem volt ember. Mindezt D. Gábor azzal magyarázta, hogy őt emberfeletti tulajdonságai - egyebek között telepatikus képességei miatt - közelebbről meg nem nevezett gonosz erők évek óta a hatalmukba akarták keríteni. A vádlott a tárgyalás alatt rá akart támadni tanúként megidézett, egykori kezelőorvosára, miközben azt kiáltotta: "A démon!" Az őrök határozott fellépésének köszönhetően sikerült megfékezni a megbilincselt fiatalembert.

D. Gábor kezelőorvosa a bíróság előtt elmondta: rövid zárt osztályi kezelések után a vádlott állapota mindig stabilizálódott, kényszergyógykezelésre nem volt szükség. Igazságügyi elmeorvos szakértők előzetes véleménye szerint D. Gábor személyiségi és viselkedészavarokban, paranoiás tünetekben szenved, ám ez nem zárja ki büntethetőségét.

| Kaposvár, orvos
2002-07-10 12:34:09
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop