Nem költözik a gyermekosztály

kórház, Eger, gyermekosztály | Népszabadság   Népszabadság
Továbbra is vizsgálják, hogy az elmúlt tíz évben miért halt meg daganatos betegségben nyolc nővér az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház gyermekosztályán. Lapunk tudósítóját úgy tájékoztatták: Gógl Árpád egészségügyi miniszter ajánlása ellenére a gyermekosztályt egyelőre nem költöztetik ki a kórház épületéből.

Mint ismeretes, az utóbbi időszakban további hat nővérnél állapították meg atumor kialakulását. Kezdetben arra gondoltak, hogy a rákos megbetegedéseket a gázsterilizálás okozta, de egyes vélemények szerint a rákos megbetegedések más okokra is visszavezethetők.

A tavalyi év végén Gógl Árpád egészségügyi miniszter azt javasolta a kórház vezetésének, hogy januártól ürítsék ki a gyermekosztályt arra az időre, amíg a vizsgálatok tartanak, illetve amíg ki nemderül, mi okozta a rákos megbetegedéseket. A tulajdonos megyei önkormányzat elnöke, Sós Tamás tudósítónknak elmondta: az osztály átköltöztetéséhez - a kórház vezetésével és a tisztiorvosi szolgálattal egyeztetve - az Egészségügyi Tudományos Tanácstól kértek szakvéleményt, de ez még nem érkezett meg. Ennek eredményétől teszik függővé a gyermekosztály kiürítését.

| kórház, Eger, gyermekosztály
2002-07-10 12:53:39
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop