Funk doktort vesztegetéssel is gyanúsítja a rendőrség?

Funk Sándor, drog, rendőrség | Népszabadság   Népszabadság

A Népszabadság információja szerint a rendőrség hamarosan vesztegetéssel is gyanúsítja Funk Sándor addiktológus főorvost, a budapesti Nyírő Gyula Kórház drogambulanciájának vezetőjét. A Legfőbb Ügyészség a napokban értesítette Funk doktort, hogy az ellene kábítószerrel való visszaélés gyanújával tavaly indított büntetőeljárás miatt benyújtott panaszának helyt ad.

Funk Sándor ellen tavaly októberben indított büntetőeljárást a BRFK szervezett bűnözés elleni szolgálatának kábítószer alosztálya. Egy újpesti heroinkereskedő ellen indított nyomozás során állítólag olyan információk birtokába jutottak a nyomozók, miszerint Funk pénzért adja betegeinek a heroinisták kezelésére használt Depridol tablettákat. Funk lakásán és irodájában a rendőrség házkutatást tartott, és több betegkartont és más iratokat lefoglalt. Az adatvédelmi biztos vitatta az akták lefoglalásának törvényességét. Funk Sándor panaszt nyújtott be a Fővárosi Főügyészséghez az eljárással kapcsolatban, ám panaszát elutasították. A Legfőbb Ügyészség azonban - Funk tájékoztatása szerint - fellebbezése nyomán a panaszt elutasító határozatának megváltoztatására kötelezte a Fővárosi Főügyészséget. Ezt a főügyészség nem kívánta kommentálni, de azt egy névtelenséget kérő tisztviselő elismerte, hogy vita van az ügy megítélésében a Fővárosi és a Legfőbb Ügyészség között.

Bánáti János ügyvéd, Funk Sándor védője megerősítette értesülésünket, miszerint a rendőrség arra készül, hogy a kábítószerrel visszaélés mellett vesztegetéssel is meggyanúsítja Funk Sándort. Az eljárás során ugyanis többen azt vallották, hogy fizetniük kellett Funknak azért, hogy heroinfüggő gyermeküket az osztályára felvegye. A védelem szerint egyetlen szavahihető tanúja sincs a rendőrségnek. Az újabb gyanúsítás csak azt a célt szolgálja, hogy a rendőrség a legkisebb presztízsveszteséggel kivonulhasson az ügyből. A kábítószerrel való visszaélés ügyében aligha lesz képes a BRFK vádemelési javaslatot készíteni - véli Bánáti. A BRFK vezetői ezzel kapcsolatban közölték, a nyomozás a kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt is folytatódik.

| Funk Sándor, drog, rendőrség
2002-07-10 11:35:10
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop