Szelektív oltás Hevesen

fertőző májgyulladás, járvány, oltás | Népszabadság   Népszabadság

A hepatitis-A vírus sorozatos fertőző májgyulladás megbetegedéseket okozott tavaly Heves megyében: a járvány leginkább októberben és novemberben volt jellemző, s a legtöbb ilyen esetet Heves városában regisztrálták.

Dr. Tóth-Daru Ágnes, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei intézetének járványügyi osztályvezetője szerint hatékony intézkedésekkel sikerült megállítani a járvány terjedését; a idén két alkalommal jelentettek fertőző májgyulladást Hevesről.

Az intézkedéssorozat része volt az is, hogy a hevesi Eötvös József Középiskola mind a kilencszáz diákját tavaly beoltották. Az idén ugyanebben a közösségben jeleztek ismét megbetegedést, ezért 339 középiskolást a napokban újból beoltottak a fertőzés ellen.

- Az oltandók körének kijelölése - a fertőzés lehetséges módját szem előtt tartva, a járványügyi szempontokat figyelembe véve - a tisztiorvosi szolgálata feladata - hangsúlyozta dr. Tóth-Daru Ágnes, miután Hevesen egyre többen tették fel a kérdést: miért csak a középiskola szakmunkásképzős osztályaira terjedt ki az oltás, s miért maradtak ki a védőoltásból az ugyancsak ebben az intézményben tanuló gimnazisták? A járványügyi főosztályvezető ezzel kapcsolatban kijelentette: mindazokat beoltották, akiknél ezt indokoltnak látták.

| fertőző májgyulladás, járvány, oltás
2002-07-10 11:23:16
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop