Törlőkendő a hasüregben

kórház, hasüreg, törlőkendő, műhiba, hasüreg, törlÅ‘kendÅ‘, műhiba | Népszabadság   Népszabadság
Egy korábbi műtét során a beteg hasüregében felejtett törlőkendőt távolítottak el hétfő délután egy 77 éves ember szervezetéből a Diósgyőri Vasgyári Kórház sebészetén - tudtuk meg Lyócsa Jánostól, a kórház igazgatójától. Az idős férfit - elmondása szerint - tavaly az egyik budapesti kórházban műtötték meg, s a diósgyőri orvosok szerint feltételezhető, hogy akkor felejtették benne a törlőkendőt.

A beteg férfi hétfő délelőtt hasi panaszokkal kereste fel a diósgyőri kórházat. A vizsgálatok során először daganatra gyanakodtak az orvosok, a műszeres CT-vizsgálat azonban idegen testet mutatott ki a hasüregben. A férfit délután meg is műtötték, hasából egyúgynevezett "nagy törlőt" távolítottak el. Ez a hasüregi beavatkozásoknál is használatos eszköz egy 40x40 centiméteres, mintegy fél centiméter vastagságú, erős nedvszívó képességű, fémszálakat is tartalmazó gézkendő.

A férfi testében felejtett törlőkendő körül időközben tályog képződött. Ha az idős embert nem műtötték volna meg, vérmérgezésben elhunyhatott volna. A diósgyőri kórház az ilyen esetekre vonatkozó előírásoknak megfelelően tájékoztatta a miskolci rendőrkapitányságot arról, hogy az egyik betegükben idegen testet találtak.

Az ügy további vizsgálata rájuk tartozik. Lyócsa Jánostól megtudtuk: a hetvenhét éves férfi túljutott a veszélyen, állapota a beavatkozás után kielégítő.

| kórház, hasüreg, törlőkendő, műhiba
2002-07-10 13:11:12
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop