Ingyenes marad a kórházi ellátás

egészségügy, kormány, kórház | Népszabadság   Népszabadság

A Népjóléti Minisztérium (NM) államtitkára politikai provokációnak minősítette a Népszavában pénteken megjelent, a pénzügyi tárca egészségügyi reformtervének minősített anyagot. Keller László az írást a kormány nevében visszautasította, s úgy értékelte: az a választások közeledtével a jelenlegi kormánnyal szembeni bizalmatlanságkeltést célozza. Az államtitkár lapunk munkatársának úgy nyilatkozott, hogy a kormányban az egészségügyért az NM a felelős. Ők nem készítettek olyan tartalmú előterjesztést, amilyenről a napilapban írtak, s amely szerint például több egészségbiztosítót alakítanának és bevezetnék a lakossági kórházi térítési díjakat. Keller szerint nincs új előterjesztés az egészségügy átalakítására - ezt pár hónappal a választások előtt nem is tehetné meg a kabinet -, annak tárgyalását tehát nem tervezhette a kormány. A nemrég elfogadott új egészségügyi és egészségbiztosítási, valamint a gyógyszertörvény végrehajtását kell elősegíteni, jelentette ki. Ezek megerősítik, hogy a betegek továbbra is a biztosítónak befizetett járulék és az egészségügyi hozzájárulás fejében jutnak az egészségügyi ellátásukhoz.

Tóth András, a Miniszterelnöki hHvatal politikai államtitkára nyilatkozatában ugyancsak cáfolta a megjelent írás tartalmát. Kijelentette, hogy hivatalos anyagként állítottak be egy olyan munkaanyagot, amelyhez hasonló minden témában igen sok készül: ez történetesen "szakmai nonszenszeket" tartalmaz. Nehezményezte, hogy a lap még kísérletet sem tett arra, hogy ellenőrizze, vajon hivatalos kormányvéleményt tartalmaz-e a megszerzett irat.

A Népszava válaszközleménye arra hivatkozik, hogy százoldalas valódi dokumentum van birtokukban, amelyet a PM egy főosztálya készített márciusban.

| egészségügy, kormány, kórház
2002-07-10 11:37:52
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop