A fiatalokat nem vonzza az ápolói szakma

egészségügyi szakdolgozók, ápoló, bér | Népszabadság   Népszabadság
Az egészségügyi szakdolgozók képzettsége folyamatosan emelkedik, igyekszünk követni az európai normákat - mondta Vízvári László, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet főigazgatója, a szerdai sajtótájékoztatón.

Ezt a szeptember 29-e és október 2-a között, Budapesten megrendezendő Egészségügyi Szakdolgozók XII. Kongresszusa alkalmából rendeztek meg. Vízvári közölte: a kongresszuson való részvétel már továbbképzésnek számít, "pontszerző lehetőség" lesz az ápolók-szakápolók, asszisztensek-szakasszisztensek számára.

A várhatóan 1500 vendéget számláló rendezvény keretében konferencia sorozat lesz, melynek témái között megtalálhatjuk a természetgyógyászatot, a pszichiátriai kezelést, az ápolás módszereinek kutatását, a laboratóriumi vizsgálatokat, valamint a sürgősségi helyzeteket a betegágyaknál.

Mucha Márkné, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke kiemelte: sokkal több ápolóra volna szükség, csakhogy kicsi fizetés, hiányzik az erkölcsi megbecsülés és korszerűtlen a technikai felszerelés. A fiatalokat nem vonzza ez a szakma, inkább azokat a lehetőségeket keresik, ahol megélhetésüket biztosítva érzik. - Hogy megelőzzük a nagymértékű ápolóhiányt - mondta az elnök -, javaslatokat dolgoztunk ki, és ezeket elküldtük a kormány részére.

| egészségügyi szakdolgozók, ápoló, bér
2002-07-10 14:50:37
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop