Hamarosan kapható lesz a rákbetegek étrendi kiegészítője

étrendi kiegészítő, Avemar, rák | Népszabadság   Népszabadság
Információink szerint ma érkezik hazánkba az első szállítmány abból az étrendi kiegészítőből, amely állatkísérletekben hatásosnak bizonyult a rákkezelés kiegészítőjeként. Bár a szer szakmai és etikai viták kereszttüzében áll, a kísérleti eredmények bejelentése óta óriási az érdeklődés iránta.

Az izraeli gyárból ma érkezik hazánkba az első kontingens abból az étrendi kiegészítőből, amely a tudományos publikációk szerint állatkísérletekben hatásosnak bizonyult a rákkezelés kiegészítőjeként. Bár beteg embereken, klinikai vizsgálatokkal még nem próbálták a szert, s mindeddig csupán a biokémikusok és persze a betegek várnak tőle az emberi szervezetben hasonlóan jó hatást, a készítményről szóló bejelentés óta ostromolják a rászorulók és reménykedők a forgalmazót és a gyógyszerészeket. Naponta több tucat telefonhívás érkezik a szert forgalmazó Biromedicina Kutatási, Fejlesztési és Kereskedelmi Rt.-hez, s ugyancsak naponta 40-50 beteg érdeklődik a nagykereskedőknél, a patikákban és természetesen a szakorvosoknál.

A Biromedicina Rt. elnök-vezérigazgatója, Resetár Ákos lapunknak elmondta, szándékaik szerint a mai első adagot a járatszámok függvényében folyamatosan követi a többi, és a megérkezés után, akár egy napon belül kiszállítják a nagykereskedőkhöz a terméket. A cél, hogy viszonylag egyenletesen "terítsék" a készletet az országban. Az egyik legnagyobb gyógyszer-nagykereskedelmicég, a HungaroPharma illetékes munkatársától megtudtuk, valóban tárgyaltak az étrendi kiegészítő forgalmazásáról, ám még nem született megállapodás. Ha a készítmény hozzájuk is megérkezik, egy-két héten belül a patikák polcaira kerülhet. Ezért a gyógyszertáraknak csak a hónap végére ígérték a terméket. Ezt erősítették meg a kérdezett patikusok is, akik a várható érdeklődésre tekintettel már a hír hallatán megrendelték a készítményt, és a hónap végére várják a szállítást.

Resetár Ákos kérdésünkre elmondta, az árról még nincs végleges megállapodás, ám szeretnék elérni, hogy a havi adag fogyasztói ára ne legyen több kilenc-tízezer forintnál.

| étrendi kiegészítő, Avemar, rák
2002-07-10 12:32:03

Web Design & Development Prowebshop