Szekszárdi fertőzés

Összesen nyolcvankilencen betegedtek meg egy eddig még ismeretlen kórokozó által okozott fertőzésben az elmúlt napokban Szekszárdon, a megyei kórház - egy épületben levő - tüdő-, valamint három belgyógyászati osztályán és a bátaszéki idősek otthonában - tájékoztatta tudósítónkat Németh Lídia, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Tolna Megyei Intézetének helyettes tiszti főorvosa.

kórház, fertőzés, Szekszárd | Népszabadság   Népszabadság

Az ÁNTSZ látogatási tilalmat rendelt el, s a kórházi betegfelvétel is szünetel az említett osztályokon. A kórházban fekvő betegek közül harminchatan, a dolgozók közül eddig tizennégyen fertőződtek meg. A bátaszéki otthon harmincöt lakóján kívül négy dolgozó betegedett meg. A tisztiorvosok sem az étel-, sem a higiéniai ellenőrzés során nem találtak hiányosságokat egyik intézményben sem.

Az egy-két nap alatt lezajló, enyhe lefolyású, magas láz nélküli, hasmenést okozó betegség okát egyelőre nem ismerik. A tiszti főorvos szerint az eddigi vizsgálatok alapján kizárt, hogy baktérium okozta volna a járványt. Lehetséges, hogy egy, az elmúlt időszakban ismertté vált vírus okozta a tömeges megbetegedéseket, ezért Pécsett, az ÁNTSZ virológiai laboratóriumában vizsgálják a mintákat, s eredmény a hét végére várható.

| kórház, fertőzés, Szekszárd
2002-07-10 10:01:12
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop