Első fokon pert nyertek az egri nővérek

Eger, kórház, nővér | Népszabadság   Népszabadság
Első fokon, nem jogerősen személyenként 300-500 ezer forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a Miskolci Munkaügyi Bíróság Sztojkáné Hajdú Edit vezette tanácsa az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház gyermekosztályán dolgozó öt ápolónőnek - tájékoztatta lapunkat Tománé Szabó Rita, a bíróság elnöke.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az egri kórház gyermekosztályán dolgozó ápolónők azt állították: munkahelyükön a gázsterilizátor miatt folyamatosan káros, sugárzó hatás éri őket. Emiatt többen megbetegedtek, egyikük rákban meg is halt. Az ügyben a szakminisztérium is vizsgálódott, és nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a sterilizátor közrejátszhatott a megbetegedésekben.

A bírósághoz harminchárom ápolónő fordult. Az első körben öt nővér ügyét tárgyalták. Az ítélet indoklása szerint az osztályon dolgozó nővérekben olyan "pszichoreaktív kórkép" alakult ki, amelyik önmagában is betegség. Ez egyéni életkörülményeiket elnehezítette, állandó szorongásban, lehangoltságban éltek. A bíróság szerint ez a kór akár szervi elváltozásokat, megbetegedéseket is okozhatott. Az ítélet nem jogerős.

| Eger, kórház, nővér
2002-07-10 16:33:22
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop