Loptak a mentőápolók

Mentőszolgálat, rendőrség | Népszabadság   Népszabadság
Lopás, bankkártyacsalás és más vagyon elleni bűncselekmények alapos gyanúja miatt letartóztatta a bíróság az Országos Mentőszolgálat Fővárosi Mentőszervezetének egyik dolgozóját, a mentőszolgálat további öt munkatársa ellen szabadlábon hagyásuk mellett nyomoz a rendőrség - mondta el a BRFK VIII. kerületi kapitányságának vezetője. A rendőrség eddig hat személy ellen indított eljárást a mentőknél történt lopássorozat miatt, de - mint azt Perlaki Attila ezredes, az ügyben eljáró VIII. kerületi rendőrkapitányság vezetője lapunknak elmondta - az elkövetkező napokban további gyanúsítások és őrizetbe vételek várhatók.

A mentőszolgálatnál az elmúlt években megszaporodtak a betegek sérelmére elkövetett lopásokról tett bejelentések. Andics László, az Országos Mentőszolgálat fővárosi mentőszervezetének vezetője szerint viszonylag rövid idő alatt sikerült behatárolni azt a kört, amelynek tagjai az értéktárgyak, készpénz- és bankkártyalopásban érintettek lehetnek. Perlaki tájékoztatása szerint a nyomozók több hónapja figyelték az ügy későbbi gyanúsítottait, és több tucat tanút hallgattak ki. A vallomásokból és a titkos megfigyelések adataiból a legutóbbi napokban nyilvánvalóvá vált, hogy a lopásokkal a szállítókocsik betegkísérői, illetve gépkocsivezetői gyanúsíthatók.

Az eddig ismertté vált esetekben tűntek el értékes órák, több ezer forint készpénz, de volt olyan beteg is, akinek ellopták a bankkártyáját, és - miközben ő a kórházban feküdt - a kártyával több tízezer forintot emeltek le a számlájáról. A károsultak között vannak kórházi kezelésre mentőautóval beszállított betegek, detoxikálóba szállított részegek és sérültek egyaránt.

A rendőrség legkorábban keddre ígér részletes tájékoztatást az ügy fejlemé-nyeiről, és arról, hogy a mentőszolgálat hány munkatársa érintett az ügyben.

| mentőszolgálat, rendőrség
2002-07-10 17:33:21
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop