Államtitkári nyilvános meghallgatás

A MOK röviden ismerteti véleményét az új egészségügyi rendeletekről. A Facebook-on megjelent videot Ön is megtekintheti. Link a lap alján.


4500 orvos hajlandó letétbe helyezni a felmondását

Rendkívüli közgyűlésen születhet döntés arról, milyen tiltakozó akciót támogat a magyar orvostársadalom, miután a parlament elfogadta az egészségügyi törvény módosítását, ráadásul úgy, hogy a kormány nem vette figyelembe a MOK javaslatait.


A MOK körlevelet küldött az orvosoknak az új törvénnyel kapcsolatban.

A parlament olyan törvénymódosítás elfogadása előtt áll, ami véleményünk szerint súlyosan veszélyezteti a betegbiztonságot, valamint a magyar orvosokra akarja ráterhelni az egészségügyi rendszer továbbra is kijavítatlan hibáit- áll a levélben.


A Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének állásfoglalása

A tegnapi és a mai napon sajtóértesülések láttak napvilágot, amelyek alapján elkészült és rövidesen a kormány elé kerül egy, az egészségügy átalakításáról szóló minisztériumi törvényjavaslat.


Családtervezés egészségpénztárral – így csökkenthetjük a gyermekvállalással járó kiadásokat

Ha új családtag érkezik, a szülők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt. Ez jelentős kiadással járhat, de az egészségpénztárral gondtalanabbá tehetjük a babavárást.


A GYERMEKKOR ÉS A FELNŐTTKORI ÉLETMINŐSÉG ÖSSZEFÜGGÉSEI

A negatív gyermekkori élmények hatásai a családra, az egészségre, és a védőfaktorként szereplő pozitív gyermekkori élmények megerősítése – interdiszciplináris hibrid konferencia –


Biztosítással a bizonytalan ellen: így működik az egészségbiztosítás

Az egészségünk egy törékeny kincs, amivel néha az egészséges életmód és odafigyelés ellenére is problémák adódnak. Az állami egészségügyben végzett vizsgálatok és beavatkozások azonban sok kellemetlenséggel járhatnak. Általában nagyon hosszú a várólista és sokszor az ellátás is rossz minőségű. A legtöbb ember jobban szeret magánegészségügyi rendelőkbe járni, azonban ezek drága szolgáltatások, ha saját zsebből kell kifizetni őket.


A Magyar Orvosi Kamara elnökségének beszámolója

A MOK elnökségi ülésén részt vett Takács Péter államtitkár. A beszélgetés első felében az államtitkár ismertette a tárca elképzeléseit. Elmondása szerint az egészségpolitika ebben a ciklusban három alapvető pillérre épül, melyek a következők:


Ukrajna: A tények ellenőrzése Oroszország biológiai fegyverekkel kapcsolatos állításairól

Oroszország minden bizonyíték nélkül azt állította, hogy Ukrajnában az Egyesült Államok támogatásával biológiai fegyvereket fejlesztenek ki laboratóriumokban. Azt állítják, hogy anyagokat semmisítenek meg, hogy eltitkolják az ország fegyverprogramját, de az Egyesült Államok szerint ez "teljes nonszensz", és Oroszország hamis narratívákat talál ki Ukrajnában tett lépéseinek igazolására.


Izrael hadikórházat nyitott Ukrajnában

Izrael hadikórházat nyitott a nyugat-ukrajnai Mostyskában. A 66 ágyas kórházat 65 izraeli orvos és nővér fogja működtetni.


1 | | | | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop