A világ nem tanult a járványból

A nemzetközi közösség nem tanult a koronavírus-járványból, amely rámutatott az egyenlőtlenségre, a megosztottságra és a felelősségvállalás hiányára - írta jelentésében a világ egészségügyi válsághelyzetekre való felkészültségét monitorozó Global Preparedness Monitoring Board (GPMB)


Az EMA minden 18 év felettinek ajánlja az emlékeztető oltás beadását a Moderna vakcinájával

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megfontolásra ajánlja az emlékeztető oltás beadását a Moderna Spikevax nevű vakcinájából minden 18 évesnél idősebb ember számára


Izrael már a következő járványhullámokra tartalékol

Naftali Bennett miniszterelnök bejelentette, hogy Izrael tízmilliárd sékeles (több mint 3 milliárd dollár) gazdasági és egészségügyi biztonsági hálót hoz létre az esetleges további járványhullámok esetére. Megállapodás született az egyszeri költségvetés-kiegészítésre, amelyet a 2022-es büdzsébe iktatnak be.


Tervezik a 5 és 11 év közötti gyermekek beoltását az USA-ban

November elején megkezdhetik az Egyesült Államokban az 5 és 11 év közötti gyermekek beoltását a Pfizer/BioNTec vakcinával


Háborús állapotok Romániában

Háborús állapotok uralkodnak a koronavírusos betegek által megrohamozott romániai kórházakban: a betegségben elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak, a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán.


Ülnek a folyosón és ágyra várnak

Romániában több mint 1900 koronavírusos beteg várja a kórházak betegfelvételi osztályain, hogy ágy szabaduljon fel számukra - nyilatkozta Lucian Bode belügyminiszter, aki kritikusnak tartotta a romániai egészségügyi helyzetet.


Hacker támadás izraeli kórházak ellen

Sikertelen kibertámadásokat hajtottak végre kilenc izraeli kórház és egészségközpont ellen szombaton.


Több százezer embernek nincs háziorvosa

Megvan az eredménye, hogy Orbánék az egészségügyre sem költenek, írja közleményében a DK.


Egy hónap múlva lehet oltani a harmadikkal a WHO szerint

Az immunhiányos embereknek és az időseknek az ajánlott várakozási időnél korábban, a második oltás után három, de akár egy hónap múlva is beadatható a harmadik adag koronavírus elleni vakcina.


Állásfoglalás és felhívás a COVID-19-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében

Az MTA Elnöksége állásfoglalásában azt írja, hogy a járvány negyedik hullámának jelentkezéséig a szakemberek és a döntéshozók erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült gyorsan elérni a hazai lakosság 60%-os átoltottságát. Ez az arány azonban nem elegendő a további nagyszámú megbetegedés és jelentős halálozás megakadályozására.


1 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop