Hirdetés

2011. április 1-től hatályos a kötelező kamarai tagságról szóló törvény

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ma sajtótájékoztatón ismertette a kötelező kamarai tagsággal kapcsolatos legfontosabb gyakorlati tudnivalókat. Mint elhangzott, a 2011. évi XXIII. törvény értelmében 2011. április 1-től ismételten kötelező a kamarai tagság az egészségügyi szakdolgozók számára is.

egészségügy, kötelező kamarai tagság, MESZK |

InforMed Hírek9   InforMed

A MESZK ismerve és átérezve az egészségügyi dolgozók nehéz helyzetét úgy döntött, hogy tagdíja lényegesen kevesebb marad (585.-Ft/hó) a módosított törvény adta kereteknél, de más kamarák tagdíjánál is, sőt összegének emelését a belátható jövőben sem tervezik. A tagság ugyan kötelező, a belépés azonban nem automatikus, vagyis azt a szakdolgozónak kell kezdeményeznie. A tagfelvétel egyszerűsítése érdekében a hagyományos módszer mellett megteremtették az elektronikus tagfelvétel lehetőségét is, mely a www meszk.hu honlapon elérhető.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagságának kiegészülésével a magyar egészségügy legnagyobb szakmai ereje születik újjá, ezt fejezi ki a köztestület jelmondata is: Együtt többet tehetünk!

Háttéranyag:

2011. évi XXIII. törvény az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény módosításáról, amely egyértelműen kinyilvánítja, hogy 2011. április 1-től ismételten kötelező a kamarai tagság az orvosok, gyógyszerészek és egészségügyi szakdolgozók számára.. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kötelezőség ellenérzést szülhet, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elmúlt hét év működése során elért pozitív eredmények mindenkit meggyőzzenek, éppen ezért a kommunikációra nagy hangsúlyt fektetünk és az elkövetkező napokban területi szervezeteink közreműködésével minden érintettel felvesszük a kapcsolatot.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagdíja (585.-Ft/hó) lényegesen kevesebb a módosított törvény adta kereteknél, de más kamarák tagdíjánál is, sőt az elnökség döntése értelmében összegének emelését nem tervezzük. A Kormány pedig az elmúlt évekhez képest sokkal magasabb pluszforrást kíván juttatni köztestületünk részére, mellyel a tagdíjakból befolyó összeget kiegészítve igen komoly pénzeszköz áll rendelkezésünk közös céljaink megvalósításához.

Megalakulásunk óta folyamatosan biztosítjuk tagjaink számára a pontszerző kötelező továbbképzéseket, valamint az internet alapú vizsgalehetőségeket, melyhez térítésmentesen juthatnak hozzá kollégáink. Ingyenes munkajogi és gazdasági tanácsadást nyújtunk. Friss szakmai információkat adunk közre folyóiratainkban, illetve honlapunkon. Részt veszünk a szakképesítések vizsgáin, mint delegált vizsgabizottsági tagok. Szakmai rendezvényeket, versenyeket szervezünk területi és országos szinten egyaránt. Díjazzuk az egészségügyi szakmák legkiválóbbjait. Jelentős kedvezményeket biztosítunk tagjaink számára különböző szolgáltatásokon keresztül az egyre bővülő partnerkapcsolataink révén.
Mindezeken túl köztestületünk legfontosabb feladata az egészségügyi szakdolgozók érdekeinek képviselete a törvényalkotásban a döntéshozók felé.

A tagság ugyan kötelező, a belépés azonban nem automatikus, vagyis azt a szakdolgozónak kell kezdeményeznie. A tagfelvétel minden leendő kamarai tag számára a kamara honlapján (www.meszk.hu) elérhető és letölthető, vagy a területi szervezeteknél beszerezhető a formanyomtatvány.
egészségügy, kötelező kamarai tagság, MESZK

2011-04-03 10:25:15

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop