Elégedetlenek az ausztrál és német orvosok a munkájukkal

Egy nemrég közzétett nemzetközi felmérés szerint az ausztrál háziorvosok több mint fele elégedetlen a munkájával. A tizenegy vizsgált ország szakemberei közül az ausztrál orvosoknál csak a német doktorok szeretik kevésbé munkájukat.

egészségügy, orvos, szakma | InforMed Hírek7   InforMed
Amikor az orvos sem szereti, amit csinál…

Az amerikai székhelyű Commonwealth Fund tizenegy ország háziorvosainak helyzetét vizsgáló kutatása szerint az ausztrál és német orvosok kirívóan elégedetlenek munkájukkal. A felmérés szerint az ausztrál orvosok 52 százaléka elégedetlen szakmájával, és csak 12 százalék az aránya azoknak a szakembereknek, akik nagyon és 36 százalék azoké, akik általában elégedettek helyzetükkel. Az ausztrál orvosoknál csak a német doktorok elégedetlenebbek: körükben az önmagukat nagyon elégedettnek és elégedettnek érzők aránya csak 39 százalékos, vagyis a Németországban praktizáló háziorvosok több mint 60 százaléka elégedetlen szakmájával.

A háziorvosok körében a legnagyobb elégedettségi szintet az új-zélandi, norvég és holland egészségügyi szakemberek körében mérték. Új-Zélandon és Norvégiában az orvosok 89 százaléka elégedett a munkájával, amelyből mindkét ország esetében 35 százalék a nagyon elégedettek aránya. Ez utóbbi számok szintén a legmagasabbnak számítanak a vizsgált országok között. Hollandiában a doktorok 22 százaléka nagyon, összesen pedig 88 százaléka elégedett munkájával.

A nagyon elégedettek aránya országonként eltérő ugyan, de összességében az orvosok elégedettségi szintje hasonló, 80 százalék körüli Nagy-Britanniában, Svédországban és Olaszországban, 75 százalék körül mozog Kanadában és Franciaországban, és mintegy 65 százalékos az Egyesült Államokban.
| egészségügy, orvos, szakma
2009-11-13 12:54:47


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.