MSZP: vannak megszorítások

Az MSZP szerint több intézkedés is cáfolja a kormányfő szóvivőjének állítását, miszerint nincsenek és nem is lesznek megszorítások.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerdán az MTI-vel azt közölte, Szijjártó Péter szavairól - miszerint nincsenek és nem is lesznek megszorítások - "a megszorításokat bőrükön érző embereknek" az jut eszébe, amikor a rajtakapott házastárs azt mondja párjának: ugyan drágám, nekem hiszel, vagy a szemednek?

Azt kérdezi, minek nevezi "a miniszterelnök magyar hangja" az állami gyógyszerkassza 25 milliárd forintos csökkentését, az egykulcsos szja bevezetését - amellyel minden, bruttó 290 ezer forint alatt kereső munkavállaló jövedelme csökken -, a munkavállalói járulék 0,5 százalékos növelését, vagy a bérek befagyasztását a közszférában 2013-ig.

Török Zsolt 25 pontos felsorolásában szerepel többek között a különböző nyugdíj- és szociális kiadások GDP-arányos, 1,5 százalékos csökkentése, az öregségi nyugdíjak indexálása, a közösségi vállalkozásokra fordítható állami források csökkentése, a termékdíj és hamburgeradó bevezetése, valamint a belügyminisztériumi kiadásokat, az önkormányzatokat, a felsőoktatást, a nyugdíjkasszát, a közösségi közlekedést érintő elvonások.
| egészségpolitika, politika, költségvetés, megszorítások
2011-09-01 04:16:22
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop