Nefmi: Réthelyi Miklós egyetlen családtagja sem helyezett letétbe semmilyen felmondási nyilatkozatot

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egyetlen családtagja sem helyezett letétbe semmilyen felmondási nyilatkozatot - közölte a tárca vasárnap az MTI-vel.

orvos, bér, felmondás, egészségpolitika | MTI Hírek 2011 ;8
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleményben reagált Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnökének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint megértik azokat a kollégákat, akik megegyezés híján felállnak, köztük Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter fiát is, aki 2012-ben "az egészségügy reménytelen helyzete miatt ugyanerre a lépésre készül". Ha ilyen prominens szereplők is az ellátórendszer elhagyására készülnek, akkor a többi kollégától miként várják el, hogy ne tegyék ugyanezt - tette fel a kérdést Papp Magor.

A Nefmi azt írta: Réthelyi Miklós megdöbbenéssel értesült arról, hogy fiát, Papp Magor saját politikai céljainak elérésére, az egészségügy helyzete körüli öncélú hangulatkeltésre használja fel".

A miniszter az alaptalan és rosszindulatú állításokat" visszautasítja - hangsúlyozta a Nefmi, hozzátéve: a tények tisztelete alapvető elvárás az orvosi hivatás gyakorlóitól, s remélhetőleg ettől az érdekvédők sem függetlenítik magukat".

Papp Magor pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az "Élhető magyar egészségügyért" mozgalmukban gyűjtött felmondólevelek december elején már a 2500-at is meghaladták. Ez azt jelenti, hogy ha a következő két hétben nem történnek érdemi intézkedések az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, és elsősorban anyagi helyzetük rendezése érdekében, akkor ezek a felmondólevelek aktiválódni fognak.
| orvos, bér, felmondás, egészségpolitika
2011-12-19 03:31:14

Web Design & Development Prowebshop