Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében díjakat

Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében díjakat kedden Budapesten: tíz határon túli és tíz határon inneni háziorvos vehette át az elismerést.

praxis, háziorvosok | MTI Hírek 2012 ;9
Csáki Mária székelyudvarhelyi és Sonkoly Iván békéscsabai háziorvos kapta a legtöbb szavazatot, második helyen végzett a zentai Jung Németh Erzsébet és Soós Lajos Pápakovácsiból, harmadik lett a székesfehérvári Patik Ferenc és a székelyudvarhelyi Veres Rózsa. A negyedik helyen végzett a marosvásárhelyi Finna Judit és Dóczi Ildikó Mendéről, ötödik lett Raffai Györög Rózsa Szabadkáról és Sárkány Csaba Debrecenből. Nagy Gizella Bögözről és Sivadó Mária Bátorligetről a hatodik, a székelyudvarhelyi Orbán Sándor és a sükösdi Miliás László hetedik, Szőcs Kölcze Erzsébet Szent Katolnáról és Király Ottó Budapestről a nyolcadik, Székely Éva Nyárádgálfalváról és Mitrán Ildikó Mónika Berettyóújfaluról a kilencedik, Szentmártoni Kálmán Bálin Désfalváról és Spankovics Károly Budapestről a tizedik helyen végzett a jelöltek listáján.

Az oklevelek mellett egyesek a többi között vérnyomásmérőt, vércukorszintmérőt, mások 100 ezer forint készpénzt eszközvásárlásra, vagy éppen belföldi konferencián való részvételt nyertek. Az első helyezettek Buczkó Imre festőművész egy-egy alkotását és EKG készüléket is átvehettek.

Az év praxisa a Kárpát-medencében című pályázatra páciensek küldhettek be háziorvosukról és asszisztenséről szóló történeteket. A művészekből, orvosokból, médiaszakemberekből, közéleti személyiségekből álló zsűri a legjobbnak tartott 10-10 praxist választotta ki "határon innen" és "határon túl", figyelembe véve egyebek mellett az orvos szakmai tudását, hivatásszeretetét, empátiáját, szolgáltatásának minőségét és a szubjektív történetek hatását az olvasóra. A történetekre december 30-ig adhatták le szavazataikat az érdeklődők a www.azevpraxisa.hu portálon. Az Országos Alapellátási Intézet által meghirdetett pályázatra 218 érvényes ajánlás érkezett, több mint 100 pedig érvénytelen volt.

A praxis felépítése, az emberek bizalmának elnyerése egy élet munkája - hangsúlyozta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi ágazatának államtitkára kedden, a díjátadón Budapesten. Hozzátette: az a céljuk, hogy a háziorvosok olyan körülmények között dolgozhassanak, melyben a megelőzésre, a betegekre koncentrálhatnak. Az államtitkár emlékeztetett a praxisváltás programra, amelynek keretében háziorvosi praxisvásárlásra és eszközfejlesztésre - több körben - összesen 300 millió forintot osztanak szét. A praxisjog vásárláshoz igényelhető összeg alsó határa egymillió, maximális összege pedig négymillió forint.
| praxis, háziorvosok
2012-01-31 17:39:35
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop