Orvosi béremelés - átlagosan 57 ezer forint

A 29 ezer orvosból 18 ezren számíthatnak átlagosan bruttó 57 ezer forintos béremelésre - írja a Világgazdaság szerdán a saját értesülésére hivatkozva, míg a Napi Gazdaság arról számol be, hogy a február végére várható béremelési megállapodásig a részletek nem nyilvánosak.

orvos, béremelés, fizetés, egészségpolitika | MTI Hírek 2012 ;9
A rendelkezésre álló 30 milliárd forintos keretből fele-fele arányban részesülnének a kórházakban és a szakrendelőkben foglalkoztatott dolgozók - olvasható a Világgazdaságban. A nővérek, asszisztensek 10,7 százalékos emelésre, bruttó 12 ezer forintra számíthatnak a Világgazdaság információi szerint, vagy - egy másik számítás szerint - 6 százalékos általános béremelésre és plusz 25 százalékos pótlékemelésre. Ez 65 ezer embert érintene.

A Napi Gazdaság szerint a béremelésből kimaradnak a felnőtt- és gyermekorvosi és a fogászati alapellátásban dolgozók, mintegy 12 ezer orvos és közel 20-25 ezer szakdolgozó.

A Világgazdaság úgy tudja, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a háziorvosok kimaradjanak a béremelésből és a keret pedig bruttó összeg legyen.

Az egészségügyi államtitkárság adatai szerint - olvasható a Világgazdaságban - az elmúlt 10 évben 30 százalékkal csökkentek a reálbérek az egészségügyben.
| orvos, béremelés, fizetés, egészségpolitika
2012-02-23 08:37:19
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop