Széll Kálmán Terv 2.0 - LMP: a kormány ne vonjon el újabb milliárdokat a gyógyszerkasszától

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy a Széll Kálmán Terv 2.0 során ne vonjon el újabb milliárdokat a gyógyszerkasszától – mondta a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szilágyi László megengedhetetlennek nevezte, hogy az első és a második Széll Kálmán Terv keretében a kormányzat összesen 150 milliárd forintnyi forrást akar kivonni a gyógyszerkasszából.

Úgy fogalmazott, hogy már az első Széll Kálmán Tervet sem lehetett végrehajtani. A politikus hangsúlyozta, hogy a gyógyszerkassza már most is deficites. Hangot adott annak a meglátásának is, hogy a további lefaragások növelni fogják a lakossági terheket, veszélybe kerülnek a kispatikák, a krónikus betegek nehezebben férnek majd hozzá a gyógyszereikhez. Hozzátette, hogy az a vaklicit, amibe a "kormány belekergette a gyártókat", odavezet, hogy ellenőrizetlen minőségű gyógyszerek jelennek meg a piacon.

Úgy összegzett, hogy az elvonások az államkasszát is hátrányosan érintik majd. Mint mondta, rövid távon csökkenhetnek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kiadásai, de hosszú távon meg fognak nőni a krónikus betegek és szociális ellátásokra fordított kiadások, mert azokat az embereket, akik nem férnek hozzá a gyógyszereikhez később a kórházakban kell majd kezelni.
| egészségolitika, Széll Kálmán Terv, gyógyszer
2012-05-03 20:59:06


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.