Júliustól új egészségügyi struktúra, nem zárható ki a káosz

A Magyar Nemzet és a Népszava keddi száma is beszámol arról, hogy július 1-jétől új struktúrában működik a betegellátás, de az egészségügyi államtitkárság hétpecsétes titokként kezeli egyelőre a kórházi struktúra átalakítására vonatkozó adatokat.

A Magyar Nemzet írása szerint a közvélemény mit sem tud arról, hogy a lakóhelyéhez közeli fekvőbeteg-ellátó intézményben júliustól milyen változások lesznek, lesz-e például szülészet vagy sebészet. A lap úgy tudja, hogy még a múlt héten is zajlottak politikai egyeztetések, és történtek változások a korábbi elképzelésekhez képest, ezért is próbálja a nyilvánosságot kizárni az egészségügyi államtitkárság.

A Népszava szerint noha bizonyos egészségügyi intézmények már megkapták az újraosztás után megmaradt kapacitásaikat és területi ellátási kötelezettségüket rögzítő listájukat, egyes - például fővárosi - kórházakban még hétfőn is totális bizonytalanság uralkodott.

Havas Szófia, a fővárosi közgyűlés egészségpolitikai bizottságának MSZP-s alelnöke a lapnak elmondta: a Péterfy Sándor utcai kórházban a kormány július 1-jétől megszünteti a sebészeti ellátást, ami azt is jelentheti, hogy 200-300 ezer beteg marad ellátatlanul, hiszen máig sem tudni arról, hogy mely intézmény, milyen feltételekkel veszi át ezt a feladatot. Havas Szófia szerint mindez bizonyítja: az államosítás egyetlen eredménye a káosz.
| egészségügy, kórház, betegellátás, egészségpolitika
2012-06-13 06:58:13


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.


Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).