Oktató kórház lett a fővárosi Szent Imre Kórház

A Pécsi Tudományegyetem szerdán ünnepélyes keretek között hivatalos szerződést kötött a fővárosi Szent Imre Kórházzal, ennek keretében az intézmény megkapta az oktató kórház címet.

Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem dékánja a Budapesten tartott rendezvényen azt mondta: a fővárosi kórházak közül elsőként a Szent Imre Kórház nyert el az elismerést, amelyet kiváló oktatói, gyógyítói gárdájának köszönhet. Mint mondta: a cím lényege, hogy a közkórházakban legyen több oktatótevékenység, ugyanis mint kiemelte: az egészségügyi ellátás színvonala emelésének elengedhetetlen feltétele a jó klinikai, gyakorló orvosi képzés.

Bedros J. Róbert, az intézmény főigazgatója az MTI-nek úgy nyilatkozott: nagy megtiszteltetés számukra a cím elnyerése, amellyel elismerték az intézmény oktatói tevékenységét. A főorvos azt mondta: a pécsi egyetemmel kötött szerződés értelmében a jövőben még magasabb szintű egyetemi képzést folytatnak az intézményben, amely nem utolsó sorban az orvostudományi kutatásokat és a betegellátást, a gyógyítást is segíti.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár gratulációját Bodrogi József miniszteri biztos tolmácsolta.

Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy a Szent Imre Kórházban nem csak magas színvonalú oktatói és gyógyító tevékenységet folytatnak: a kórház vezetésének egy év alatt az intézmény egymilliárd forintos adósságát is sikerült nagyjából 350 millió forintra csökkentenie.
| Szócska, Szent Imre Kórház, egészségügy, egészségpolitika
2012-06-20 18:08:12


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.