MSZP: sok a kérdés az egészségügyi béremelések körül

Bár az MSZP üdvözli, hogy javul az egészségügyi dolgozók bérezése, az ellenzéki párt úgy látja: sok az üröm az örömben a béremelések kapcsán.

Erről Kökény Mihály írt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Az MSZP egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt két évben az egészségügyi ágazat bérei vesztettek a legtöbbet a vásárlóerejükből a közszférában, ezért is örömteli a mostani béremelés.

Az ellenzéki párt ugyanakkor "méltánytalannak és megalázónak" tartja, hogy az alapbérfüggő ügyeleti díjakat a kormány befagyasztotta, hogy az ápolók csupán "alamizsnát" kaptak, a pályakezdő nővérek pedig semmit, továbbá teljesen kimaradtak a béremelésből az alapellátásban dolgozók, a háziorvososok és a védőnők - tette hozzá.

További üröm az örömben, hogy az idei, visszamenőleges illetményemelés fedezetét a kórházak és a szakrendelők működési költségvetésének terhére biztosították, vagyis a béremeléshez szükséges pénzt a kormány a betegellátásból vette el - fogalmazott Kökény Mihály, aki szerint ráadásul a jövő évi költségvetésben a béremelés forrásaként megjelölt jövedékiadó-emelést még el sem kezdte tárgyalni a parlament.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy a napokban megkezdődött a csaknem 86 ezer egészségügyi dolgozó januárig visszamenőleges béremelésének kifizetése.
| egészségügy, bér, egészségügyi dolgozó
2012-08-07 17:30:11
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop