MSZP: sok a kérdés az egészségügyi béremelések körül

Bár az MSZP üdvözli, hogy javul az egészségügyi dolgozók bérezése, az ellenzéki párt úgy látja: sok az üröm az örömben a béremelések kapcsán.

Erről Kökény Mihály írt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Az MSZP egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt két évben az egészségügyi ágazat bérei vesztettek a legtöbbet a vásárlóerejükből a közszférában, ezért is örömteli a mostani béremelés.

Az ellenzéki párt ugyanakkor "méltánytalannak és megalázónak" tartja, hogy az alapbérfüggő ügyeleti díjakat a kormány befagyasztotta, hogy az ápolók csupán "alamizsnát" kaptak, a pályakezdő nővérek pedig semmit, továbbá teljesen kimaradtak a béremelésből az alapellátásban dolgozók, a háziorvososok és a védőnők - tette hozzá.

További üröm az örömben, hogy az idei, visszamenőleges illetményemelés fedezetét a kórházak és a szakrendelők működési költségvetésének terhére biztosították, vagyis a béremeléshez szükséges pénzt a kormány a betegellátásból vette el - fogalmazott Kökény Mihály, aki szerint ráadásul a jövő évi költségvetésben a béremelés forrásaként megjelölt jövedékiadó-emelést még el sem kezdte tárgyalni a parlament.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy a napokban megkezdődött a csaknem 86 ezer egészségügyi dolgozó januárig visszamenőleges béremelésének kifizetése.
| egészségügy, bér, egészségügyi dolgozó
2012-08-07 17:30:11


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.


Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).