Októberben elkészülhet a patikusok hitelkonstrukciójáról szóló javaslat

Október végére elkészülhet a patikusok hitelkonstrukciójáról szóló szakmai javaslat - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke szerdán egy budapesti háttérbeszélgetésen.

egészségügy, gyógyszerészek | MTI Hírek 2012 ;9
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke július 21-én egyeztetett az MGYK vezetőségével, és pénzügyi segítséget ígért a patikusoknak a gyógyszertárak visszavásárlásához.

A miniszterelnök a találkozón vállalta, hogy az állam megteremti a visszavásárlás pénzügyi alapját, reményei szerint "gyorsabban, mint tervezik". Az alap kereteiről tárgyalásokat kezdenek az érdekképviselettel, és meg is állapodtak Hankó Zoltánnal, a kamara elnökével abban, hogy ennek érdekében létrehoznak egy közös munkacsoportot - mondta akkor a kormányfő. Megjegyezte: olyan pénzügyi konstrukciót kell kialakítani, amelynek alapját támogatott, hosszú lejáratú, alacsony kamatozású, türelmi idővel induló kölcsönök adhatják.

Hankó Zoltán a szerdai háttérbeszélgetésen elmondta: az említett munkacsoport hozzálátott a munkához, és a tervek szerint október végére leteszi a kormány asztalára javaslatát.
| egészségügy, gyógyszerészek
2012-09-19 21:10:06
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop