Elektrofiziológiai laboratóriummal bővül a szolnoki Hetényi Géza Kórház kardiológiai centruma

A szívbetegségek eredményesebb gyógyításáért hamarosan új elektrofiziológiai laboratórium kezdi meg működését a szolnoki Hetényi Géza Kórház regionális kardiológiai centrumában az intézmény és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet együttműködése révén - jelentette be Bene Ildikó főigazgató a kórházban tartott keddi sajtótájékoztatón.

kórház, fejlesztés, egészségügy | MTI Hírek 2012 ;9
A szolnoki kardiológiai centrum munkáját a kezdetektől segítő országos intézet elsősorban szakmai segítséget nyújt az új laboratórium fejlesztéséhez és működtetéséhez, míg a műszerek a Szolnok Szívügyünk Alapítványnak köszönhetően kerülnek a kórházba - tette hozzá a főigazgató.

Ofner Péter, az Országos Kardiológia Intézet vezetője elmondta: az elektrofiziológiai laboratóriumban elvégezett vizsgálatokkal lehetővé válik az egyes szívritmuszavarok pontos diagnosztizálása, majd katéteres úton azok megszüntetése oly módon, hogy ezzel kiváltható a betegeknél az állandó gyógyszerszedés.

Földesi Csaba, az országos intézet osztályvezető főorvosa hozzátette: a szív időszakos ritmuszavarainak pontos felderítése után a betegség nagyon jó eséllyel gyógyítható. Évente ezért 2500-2600 katéteres beavatkozást végeznek az országban.

Herczeg Béla osztályvezető kardiológus a labor felállítását mérföldkőnek minősítette a regionális kardiológiai centrum életében, megjegyezve, ezzel a már folyamatosan végzett pacemakerbeültetések után teljessé vált az elektrofiziológiai profiljuk. Kérdésre válaszolva elmondta, a Szívügyünk Szolnok Alapítvány által beszerzett és a kórháznak örökös használatra átadott műszerek és kiegészítő munkák költsége eléri az 50 millió forintot. A szolnoki kórházban a központi finanszírozástól függően évente 50-60 beavatkozást végeznek majd.
| kórház, fejlesztés, egészségügy
2012-09-25 15:34:12
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop