Közel másfél milliárd forintból fejlesztik az ajkai kórházat

Közel másfél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az ajkai Magyar Imre Kórház az Új Széchenyi Terv keretében a kórház fejlesztésére - közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.

kórház, fejlesztés, egészségügy | MTI Hírek 2012 ;9
Nyári Ildikó szerint az 1,4 milliárd forintos, jövő év decemberében végződő projekt célja a fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátás elkülönítése, a járóbeteg-ellátás az épület bejáratainak közelébe való telepítése, valamint a diagnosztikák koncentrálása.

A központi műtő bővítésével szeptikus műtőt alakítanak ki, a szülészeti műtőt és szülőszobát felújítják, továbbá anyaszállást, központi intenzív osztályt hoznak létre - tette hozzá.

Fejlesztik a rehabilitációs ellátást, megteremtik a járóbeteg-ellátás fizioterápiás és a hiányzó vizes kezelések feltételeit. Új igazgatási szárnyat alakítanak ki, az eddigi üres épületszárnyakat orvosi szobákként, egyéb kiszolgáló egységekként, oktatótermekként hasznosítják - sorolta a főigazgató.

Megjegyezte: a fejlesztések a betegellátás feltételeit és a kórházi dolgozók munkakörülményeit javítják.

A főépület földszintjén központi betegfelvételi irodát hoznak létre, a rehabilitációs osztályt bővítik - tájékoztatott Nyári Ildikó.
| kórház, fejlesztés, egészségügy
2012-11-05 12:18:39


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...