Közel másfél milliárd forintból fejlesztik az ajkai kórházat

Közel másfél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az ajkai Magyar Imre Kórház az Új Széchenyi Terv keretében a kórház fejlesztésére - közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.

kórház, fejlesztés, egészségügy | MTI Hírek 2012 ;9
Nyári Ildikó szerint az 1,4 milliárd forintos, jövő év decemberében végződő projekt célja a fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátás elkülönítése, a járóbeteg-ellátás az épület bejáratainak közelébe való telepítése, valamint a diagnosztikák koncentrálása.

A központi műtő bővítésével szeptikus műtőt alakítanak ki, a szülészeti műtőt és szülőszobát felújítják, továbbá anyaszállást, központi intenzív osztályt hoznak létre - tette hozzá.

Fejlesztik a rehabilitációs ellátást, megteremtik a járóbeteg-ellátás fizioterápiás és a hiányzó vizes kezelések feltételeit. Új igazgatási szárnyat alakítanak ki, az eddigi üres épületszárnyakat orvosi szobákként, egyéb kiszolgáló egységekként, oktatótermekként hasznosítják - sorolta a főigazgató.

Megjegyezte: a fejlesztések a betegellátás feltételeit és a kórházi dolgozók munkakörülményeit javítják.

A főépület földszintjén központi betegfelvételi irodát hoznak létre, a rehabilitációs osztályt bővítik - tájékoztatott Nyári Ildikó.
| kórház, fejlesztés, egészségügy
2012-11-05 12:18:39


data-full-width-responsive="true">