Társadalombiztosítási kérdésekben egyeztek meg a német kormánypártok

Több vitatott társadalombiztosítási kérdésben is megállapodtak a német kormánykoalíció pártjai a hétfőre is átnyúló, nyolcórás tárgyalások után, amelyeket még a jövő évi választások előtt rendezni szeretnének.

A lényeg a népszerűtlen, negyedévenként egyszer fizetendő, tízeurós orvoslátogatási illeték, a vizitdíj eltörlése és nagyobb anyagi támogatás juttatása azoknak az anyáknak, akik vállalják, hogy otthon nevelik a kisgyereküket - közölték koalíciós források.

Angela Merkel Német Kereszténydemokrata Uniója (CDU), a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és a Szabad Demokrata Párt (FDP) támogatottsága növekedését várja a döntéstől a jövő szeptemberi parlamenti választásig. Az FDP annál is inkább reménykedik ebben, mert a parlamentbe való bejutás ötszázalékos küszöbét sem éri el az utóbbi időkben a közvélemény-kutatások szerint.

Az anyáknak jövő augusztustól járó többletpénz kiosztását az FDP-ben és a CDU-ban is bírálták, mondván, hogy eltávolítja a nőket a munkaerőpiacról, és megnehezíti a szegényebb bevándorlók gyerekeinek a német nyelv megtanulását és a beilleszkedést a társadalomba. Az ellenzéki szociáldemokraták kilátásba helyezték, hogy bíróságon támadnak meg minden ilyen tervet.
| társadalombiztosítás, egészségpolitika, Németország
2012-11-05 22:35:58
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop