Katasztrófavédelmi területi egészségügyi központ Debrecenben

Területi egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági ellátó központot alakítottak ki a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság debreceni épületében. Az új központot kedden adta át Bittmann Tibor ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) humán szolgálatának vezetője.

egészségügy, megelőzés | MTI Hírek 2012 ;9
Közölte, a január elsején életbe lépett katasztrófavédelmi törvény új szervezet felállítását írta elő, s ennek keretében alakítottak ki öt regionális egészségügyi központot: Budapesten, Csornán, Debrecenben, Kaposváron és Szegeden.

Jelenleg minden helyszínen egy-egy orvos és pszichológus, illetve az asszisztencia dolgozik, de létszámukat kétszeresére fogják növelni - tette hozzá az ezredes.

Az egészségügyi központok a katasztrófavédelem személyi állománya egészségének, fizikai állóképességének és erőnlétének megőrzésére, valamint a betegségek megelőzésére, korai felismerésére, egészségügyi és pszichológiai ellátására szolgálnak - jegyezte meg Bittmann Tibor.

Szomolányi Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem vezető főorvosa emlékezetett rá, hogy megszűnt a 25 év szolgálati idő utáni szolgálati nyugdíj, így a katasztrófavédelemben dolgozóknak is 62-65 éves korukig kell szolgálniuk.

Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgató elmondta: a debreceni központhoz három megye - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg - 1700 katasztrófavédelmi dolgozójának ellátása, szűrése tartozik. A központ kialakítására hatmillió forintot kaptak - tette hozzá.
| egészségügy, megelőzés
2012-11-06 14:59:52
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop