Tizenegy millió forinttal segíti idén a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot a TEGY

Tizenegy millió forintot utal át ebben az évben a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat javára a Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) program: az idei gyűjtés összegét elsősorban a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családjuk együttes lelki rehabilitációjára fordítják.

jótékonyság, egészségügy | MTI Hírek 2012 ;9
Az október 1-jétől november 4-ig tartó kampányidőszakban összesen több mint 8,5 millió forint gyűlt össze a daganatos és leukémiás beteg gyermekek támogatására a Danone Kft. TEGY programjának keretében. A vállalat az összeget kiegészítve összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára - áll a cég közleményében.

Az idei program kiemelten támogatja a Bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthont, ahol a daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek és családtagjaik lelki rehabilitációjára helyezik a hangsúlyt. Az adománnyal a nyolc gyermekonkológiai központban tavaly felállított táplálási teamek munkáját is segítik.

A bakonyszücsi intézmény nagyon fontos feladatot lát el a daganatos betegek felépülésében, hiszen a fizikai gyógyulást követően hozzájárul a trauma feldolgozásához, elősegíti a családok visszatalálását korábbi életükhöz - hangsúlyozta Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke.

Az idei program során a fogyasztók egy doboz joghurt megvásárlásával jelképesen egy forinttal járultak hozzá a hálózat támogatásához.
| jótékonyság, egészségügy
2012-11-08 16:16:11

Web Design & Development Prowebshop