Átadták három kerület népegészségügyi intézetét Kőbányán

A jövőben egy új, közös intézet végzi a főváros X., XVII. és XVIII. kerületi lakosainak népegészségügyi ellátását, a X. kerületi Fokos utcában lévő intézményt szerdán adták át.

egészségügy, népegészségügy | MTI Hírek 2012 ;9
A fővárosi kormányhivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a budapesti népegészségügy életében az utóbbi évek legjelentősebb infrastrukturális fejlesztése zajlik, és az újabb állomáshoz érkezett. A koncentrált népegészségügyi fellépés érdekében egy telephelyre (1107 Budapest, Fokos utca 5-7.) költözött Budapest Főváros Kormányhivatalának X., XVII. és XVIII. kerületi népegészségügyi intézete.

A kerületi intézet közegészségügyi - ezen belül környezet- és település-egészségügyi, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, kémiai biztonsági -, járványügyi, egészségfejlesztési, továbbá az egészségügyi igazgatási és koordináció területén meghatározott feladatokat lát el és az egészségügyi alapellátást felügyeli.

A közlemény szerint Haintz Andrea kerületi tiszti főorvos vezetésével mindhárom kerület lakosságának ellátása az eddig megszokott módon biztosított.

A fővárosi népegészségügyi szakigazgatási szervek területi egységeinek megváltoztatásáról szóló kormányrendelet az idén január elsejével lépett hatályba. Ez alapján az új intézetek kialakítása során figyelembe vették az ellátandó területet, a lakosságszámot és az intézményi feladatokat is, hogy arányos ellátórendszer jöjjön létre. A fővárosi népegészségügy átszervezésének eredményeképpen a korábbi tizenkét fővárosi intézet helyett Budán két, Pesten öt összevont kerületi népegészségügyi intézet jött létre.
| egészségügy, népegészségügy
2012-11-15 00:27:27
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop