Átadták három kerület népegészségügyi intézetét Kőbányán

A jövőben egy új, közös intézet végzi a főváros X., XVII. és XVIII. kerületi lakosainak népegészségügyi ellátását, a X. kerületi Fokos utcában lévő intézményt szerdán adták át.

egészségügy, népegészségügy | MTI Hírek 2012 ;9
A fővárosi kormányhivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a budapesti népegészségügy életében az utóbbi évek legjelentősebb infrastrukturális fejlesztése zajlik, és az újabb állomáshoz érkezett. A koncentrált népegészségügyi fellépés érdekében egy telephelyre (1107 Budapest, Fokos utca 5-7.) költözött Budapest Főváros Kormányhivatalának X., XVII. és XVIII. kerületi népegészségügyi intézete.

A kerületi intézet közegészségügyi - ezen belül környezet- és település-egészségügyi, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, kémiai biztonsági -, járványügyi, egészségfejlesztési, továbbá az egészségügyi igazgatási és koordináció területén meghatározott feladatokat lát el és az egészségügyi alapellátást felügyeli.

A közlemény szerint Haintz Andrea kerületi tiszti főorvos vezetésével mindhárom kerület lakosságának ellátása az eddig megszokott módon biztosított.

A fővárosi népegészségügyi szakigazgatási szervek területi egységeinek megváltoztatásáról szóló kormányrendelet az idén január elsejével lépett hatályba. Ez alapján az új intézetek kialakítása során figyelembe vették az ellátandó területet, a lakosságszámot és az intézményi feladatokat is, hogy arányos ellátórendszer jöjjön létre. A fővárosi népegészségügy átszervezésének eredményeképpen a korábbi tizenkét fővárosi intézet helyett Budán két, Pesten öt összevont kerületi népegészségügyi intézet jött létre.
| egészségügy, népegészségügy
2012-11-15 00:27:27


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...


Nem mentális rendellenesség a transzneműség

Nem sorolja többé a mentális és viselkedésbeli rendellenességek közé a transzneműséget az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) - számolt be róla a BBC News.