A gazdasági társaságként működő kórházakban is döntöttek a vezetőkről

A gazdasági társasági formában működő kórházak igazgatói pályázatai ügyében is döntöttek pénteken.

egészségügy, kórházak, igazgató, pályázat | MTI Hírek 2012 ;9
A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) honlapján megjelent közlemény szerint - az államtitkárság által már korábban nyilvánosságra hozott 47 kórházigazgatói pályázat mellett - , másik 15, gazdasági társasági formában működő fekvőbeteg-intézmény vezetőiről is döntöttek.

A lista szerint a gazdasági társaságok közül 11 helyen eredményesen zárult a pályázat. Három kórház - a Kunhegyesi Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségügyi Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft., a Veresegyházi Missio Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. és a Tapolcai Kórház Egészségügyi Nonprofit Kft. - vezetői posztját 30 napon belül ismét meghirdetik. A Körmendi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. élére pedig nem keresnek új vezetőt, mivel az intézmény év végéig egy másik kórházzal integrálódik majd.

A GYEMSZI július végén 62 kórház vezetői posztjára írt ki pályázatot. Az egészségügyi államtitkárság pénteken közölte, hogy megszületett a döntés: a 47 kórház vezetői tisztségére kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen, 15 esetben eredménytelenül zárult, ezek közül 11 helyen 30 napon belül új pályázatot írnak ki.

Az emberi erőforrások minisztere 10 kórházat érintő integrációról döntött, amelyet 2012. december 31-ig kell elvégezni. Az ezeken a helyeken kiírt intézményvezetői pályázatokat az integráció miatt eredménytelennek nyilvánították, és ott nem is hirdetnek újra pályázatot - derül ki az államtitkárság közleményéből.

A kiírás szerint a kórházvezetői megbízás öt évre szól. (A teljes lista elérhető a következő internetcímen: https://www.gyemszi.hu/site/index.php?mid=440&lang=hu).
| egészségügy, kórházak, igazgató, pályázat
2012-11-17 00:13:55

Web Design & Development Prowebshop