Tizenhárommilliárdos forrásból megkezdődhetnek a struktúraátalakítással összefüggő kórházi fejlesztések

Összesen 13 milliárd forintos forrásból megkezdődhetnek az egészségügyi struktúra átalakításával összefüggésben szükséges kórházi infrastruktúrafejlesztések - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából.

egészségügy, finanszírozás, kórház | MTI Hírek 2012 ;9
A kormányhatározat értelmében a nemzeti fejlesztési miniszter feladata, hogy járjon el a TIOP Infrastruktúra-fejlesztés támogatása az egészségpólusokban és a TIOP Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban elnevezésű konstrukciók keretében megvalósuló projektek támogatási szerződéseinek módosítása érdekében.

Elrendelik továbbá, hogy a mellékletében megnevezett konstrukciók keretében a bíráló bizottság törölje el azon összegszerű, számszerű és százalékos feltételeket, amelyek a konstrukciók pályázati dokumentációjánál szigorúbb korlátokat határoznak meg, és fennmaradásuk a projektek eredményes megvalósulását ellehetetlenítené - olvasható a határozatban.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 2011-2013 évekre szóló akciótervében összesen 13 milliárd forint 12 projekt költségnövekményére történő felhasználását hagyták jóvá. Ezek között a szerepel Kardiológia és Szívsebészeti Centrum kialakítása és infrastruktúrafejlesztés a Zala Megyei Kórházban; ellátás racionalizálása a Réthy Pál Kórházban; központi műtő és diagnosztikai blokk kialakítása a Szent Pantaleon Kórházban; új tömb kialakítása a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban; központi technológiai tömb és integrált aktív ellátás fejlesztése a tatabányai Szent Borbála Kórházban, az aktív ellátás centralizációja a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban, továbbá a Jósa András Tömbkórház projekt is.

Ezek mellett a TIOP-os projektek keretében szintén a struktúraváltással összefüggő fejlesztések kezdődhetnek a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt.-nél; a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben; a Bajai Szent Rókus Kórházban; a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, valamint a szombathelyi Markusovszky Kórházban.

Az egészségügyi államtitkárság szeptember 20-án közleményben tudatta, hogy a kórházak támogatást kérhetnek az államosítással és a struktúraátalakítással összefüggő költségeikre. A fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók fenntartóik útján október 1-jéig nyújthattak be egyedi támogatás iránti kérelmet a 2012. június 1-jétől előírt új minimumfeltételek tárgyi biztosítására, az egészségügyi szolgáltatás céljára szolgáló ingatlan felújítására, az egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggő, illetve a betegek komfortérzetének javítását szolgáló fejlesztésekre.
| egészségügy, finanszírozás, kórház
2012-11-17 00:15:12


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...