Fejlesztik a kiskunfélegyházi és a kalocsai kórházat az integráció után

A kecskeméti megyei kórházba integrálódik a kalocsai és a kiskunfélegyházi kórház 2013. január 1-jétől, és mindkét intézményben fejlesztések lesznek - közölte Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója pénteken sajtótájékoztatón Kiskunfélegyházán.

egészségügy, kórház, fejlesztés | MTI Hírek 2012 ;9
Török Krisztina - Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter döntését ismertetve - azt mondta, hogy az integráció pozitív folyamat a Kalocsához és Kiskunfélegyházához tartozók szempontjából, hiszen minden olyan ellátást megkapnak, amelyet a kecskeméti kórház betegei eddig is megkaptak.

Svébis Mihály, a kecskeméti megyei kórház főigazgatója kiemelte, hogy a kiskunfélegyházi kórházban 24 órás sürgősségi ellátás lesz, és megteremtik az egynapos sebészet lehetőségét is.

A fejlesztések a tervek szerint decemberben megjelenő integrációs pályázat függvényében fognak megvalósulni - tette hozzá.

A főigazgató szerint csak az a beteg fog Kecskemétre kerülni, akit helyben nem tudnak ellátni.

Emlékezetett arra, hogy az aktív ellátás 2010-ben megszűnt a kiskunfélegyházi kórházban. A szülészet visszaállítására azonban nincs lehetőség - tette hozzá.

A megyei kórház főigazgatója hangsúlyozta: az integráció után nem lesznek elbocsátások, sőt további orvosokat és ápolókat kell felvenni, hogy a továbbiakban is biztosítani tudjak a minőségi betegellátást.

Török Krisztina az MTI kérdésére elmondta: a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban már július 1-jével van szülészet és nőgyógyászati ellátás a kecskeméti kórház közreműködésével. A GYEMSZI főigazgatója fontos lépésnek nevezte, hogy a kalocsai kórházban január 1-jével a gyerekgyógyászat is a kecskeméti kórházzal közös szerződés alapján működik majd. Úgy vélte, egyértelmű szakmai fejlesztésről van szó, hiszen náluk sem szülészet, sem gyerekgyógyászat nem volt az elmúlt években.
| egészségügy, kórház, fejlesztés
2012-11-23 15:38:13
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop